Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

"Onbaşı'ların" kahramanlıkları..

"Onbaşı'ların" kahramanlıkları..
 

Kahramanlar içerde..


Başlık RTE’nin Genelkurmay Başkanı için “Onbaşı” benzetmesi yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a verdiği cevaptan alınmıştır.

RTE, BDP’lileri eleştirirken bir zamanlar “sayın” dediği APO’nun ve BDP’lilerin “Onbaşıların” kahramanlıklarını görmelerinin yakın olduğunu vurguluyor.

Vurguluyorda, burada bir gariplik yok mu?.

“Onbaşıların” kahramanlıklarını BDP’liler er geç göreceklermiş. Tamam da, hangi kahramanlıkları görecekler?..

ABD dayatması  ve Apo’nun özel direktifleri ile Eşbaşkan özel temsilcisi tarafından Kandil’de oluru alınan PKK eylemlerinin üzerine kararlılıkla giden kahramanlıkları mı?

Yoksa 2003’te ABD’nin Irak işgalinin ülkemiz üzerinden yapılmasına ve ordumuzun bir tür batağa saplanmasına karşı çıkan Avrasya’cı generallerin (Ki şimdi tamamı Silivri zindanlarındadır) kahramanlıklarınımı?

Ya da İnternet Andıcı, Balyoz, Ergenekon, Oda Tv. Gibi uydurma davalarla yıldırılmaya çalışılanların kahramanlıklarınımı?

Meydanlarda, üniversitelerde, mitinglerde, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” diye bas bas bağıran yurtseverlerin kahramanlıklarını mı?

Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın tek muhalif ses olarak korkmadan cesurca yaptıkları çıkışlardaki kahramanlıklarımı?..

Neyi, hangi kahramanlığı öğrenecek BDP’liler.

Eğer bu “Onbaşılar” kahramanlıklarını öğretecekse bunlara, kaldı mı dışarda bu tür kahraman “onbaşılar”?

Eğer bir “kahramanlık” öğretilecekse, öğretilmiştir, ABD Predatörlerinden alınan istihbarat ve ilk onlardan atılan bombalarla vurulan 34 gariban kaçakçıya.

Ne kahramanlığı öğretecek elinde kalan ordu, geçebiliyor mu Irak’ın içine karadan, izin alabiliyor musun ABD’den. Başına çuval geçirilen ordu senin yönetimindeki ordu değil miydi? 2008’de Şubat ayında devamlı kalıcı olmaya gidiyoruz diye girdiğin Irak’tan ABD Dışişleri Bakanı’nın direktifi ile sekiz gün sonra geri dönmedimi bu kahramanlık öğretecek ordu?

“Onbaşı” diyilerek güya aşağılanmaya çalışılanlar kim?

Kimi içerde, kimi dışarda, pasifize edilmiş, itibarsızlaştırılmış, ABD’nin ve Eşbaşkanı’nın işbirlikçi çabalarını ta 2003’lerde açığa çıkarmış ve şimdi bunun hesabını Silivri’de veren generaller..Bu generallerin kahramanlıklarınımı öğrenecek BDP’liler, yoksa Nato’cu ünvanlarından dolayı ödül alanların kahramanlıklarını mı?

“Onbaşıların” kahramanlıklarını öğreneceklermiş!!.

Güler misin ağlar mısın..

Sizi bilmem ama BDP’liler çok gülmüşlerdir eminim.

“Suriye’de mezhepsel iç savaş çıkacak, burada Türkiye öncelikli olarak rol üstlenmek zorundadır.” Bu sözleri söyleyende RTE. Şimdi Suriye’nin bizimle bir problemi var mı?. Yok.. Kiminle problemi var. ABD’nin BOP planı ile. O zaman düğün değil seyran değil, eniştem beni niye öptü.. Eşbaşkanlık görevinin bir başka itiraf şekli..

Bu BDP’liler “Onbaşıların” kahramanlıklarını elbette eninde sonunda öğrenecekler öğrenmesine de, bu AKP dönemlerinde olmayacaktır tabiki..

Ama şu an öğrenilmesi gereken "kahramanlıklar"da var tabiki AKP planları doğrultusunda.

5. sınıf çocuklarının Umre’ye götürülmesi çalışmaları, yine bu çocukların dört artı bilmem kaç bölüme ayrılarak İmam Hatiplere yönlendirilmesi çalışmaları,

İşçi sınıfına son darbeyi vurarak getirilmek istenen Kıdem Tazminatsız çalışma hayatı "kahramanlıkları",

Memur ve emeklilerin düşürüldüğü durumun yarattığı "kahramanlıklar" v.s.

Tüm bunlar “kahramanlık” değilmi?. BDP’lilerin “Onbaşı” kahramanlıklarını öğrenmelerini beklerken, halkımızın bu “kahramanlıkları”  daha erken öğrendiğini göreceğiz  sanırım.

Ülke "kahramanlıklardan" geçilmiyor.

AKP’li süvariler elde kılıç, satıyorlar, savıyorlar, yiyorlar, içiyorlar, İsviçre’deki hesapları şişiriyorlar, villalar, gemiler alıyorlar, memleketi santim santim pazarlayıp han hamam sahibi oluyorlar. Fabrika sahibi, market zinciri sahibi oluyorlar, direksiyonun ne olduğunu bilmeyen bir nevi yeni türemişler şimdi dört çeker arabalara biniyorlar,  

Gayrimenkul zengini oluyorlar, daha dün kaçak gecekondu yapmaktan hüküm giymiş olanlar,

7., 8. jetlerini alıyorlar (hem de daha dün efelendikleri Fransa'dan) bilet kalpazanlığından dosyası olanlar..

Yırtık ayakkabı ile İstanbul’a geldiğini ve su,simit sattığını övünerek anlatanlar, dünyanın en zengin siyasetçileri arasına giriyorlar.

Bunlar "kahramanlık" değilmidir?. Bu kahramanlıkları öğrenmesi gerekmezmi tüm halkımızın?. Öğrenilmesi gereken o kadar çok “kahramanlık “ varki..

Saygılar..

29.01.2012 

Not: Elimde olmayan nedenlerden dolayı, yaklaşık iki ayda ancak bu ikinci yazım.. İlgilenen ve merak eden dostlarıma duyururum. Artık daha fazla görüşebileceğimizi umuyorum. Yazılarını okuyamadığım dostlarımdan özür dilerim. Kaçırdıklarım ve o yazılardan öğreneceklerimden mahrum olmam bana yeterli cezadır zaten. Saygılar..

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..