Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

"Önder Apo özgürlüğüne kavuşması ile bilike 'silahsızlanma' beklenmektedir.

"Önder Apo özgürlüğüne kavuşması ile bilike 'silahsızlanma' beklenmektedir.
 

"Önder Apo özgürlüğüne kavuşması ile birlikte 'silahsızlanma' beklenmektedir!"

Bugünkü blog yazım 'tarihi bir nitelik' taşımakla birlikte içim kan ağlıyor. 

Bu yazımın başlığı, dünya medyası önünde yapılan açıklamada KCK Yürütme Konseyi Başkanı 'terörist başı başyardımcısı' Murat Karayılan tarafından dünya kamuoyuna 'deklare' edilmiştir.

Öncelikle tarihin sararmış yaprakları arasından başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı, AKP Milletvekillerini, Akil insanlar grubunu, sağduyu sahibi halkımızı ve özellikle genç kuşağı uyarmayı bir 'vatandaşlık,' 'vatanseverlik' görevi sayıyorum. 

'Mondros' ve 'Sevr' Anlaşmaları ile Türkiye'nin toprakları ve bağımsızlığı elinden alınıp varlığı 'sömürge' haline getirilmek, Anadolu'da 'dinsel' ve 'etnik' ayrıma neden olan 'çok hukuklu' bir sistem yaratılmak istenmiştir.

Bu şekilde yok edilmesi planlanan 'Türk varlığı,' ancak 'Lozan Antlaşması' ile 'tam bağımsız' bir devlet olduğunu tüm dünyaya 'deklare' ettirmiştir.

Türk varlığının' yok edilmesi 30 yıldır ise 'etnik ayrımcılık' yöntemiyle 'Terör Örgütü PKK' ve TBMM'ndeki uzantısı BDP tarafından işbirliği içinde  'organize' edilmektedir.               

Hükümet tarafından Devletler Hukuku uyarınca 'resmi' ve 'yasal' kimliğe büründürülen; Başbakan Erdoğan'ın çok sık kullandığı deyimle; bir 'çapulcu sürüsü' olan 'terör örgütü' 'baş yardımcısı' Murat Karayılan, T.C. Devleti'ne talimat yağdırıyor:

Nasıl mı?

PKK liderlerinden Murat Karayılan, "Sürecin kesintiye uğramaması için silahlı güçlerimizi kademeli olarak 08 Mayıs'tan itibaren geri çekme kararı aldık. Geri çekilenler, Irak Kürdistanı'na geleceklerdir."

Kandil Başı Karayılan, papağan gibi Başbakan Erdoğan'ın 'askeri deha'dan yoksun yaklaşımını; 'Geri çekilen birliklerimiz hangi yollarla Türkiye'ye girmişlerse yine aynı şekilde kademeli olarak geri çekileceklerdir' şeklinde tekrarlamıştır.

Aile veya baba ocağı ile kucaklaşamayacak, dolayısıyla 'sivil yaşam'dan soyutlanmayı sürdürecek olan PKK ve KCK Teröristleri, teslim edilmeyen silahlarıyla  Türkiye'nin 'Ulusal güvenliği' ve 'geleceği' için 'potansiyel askeri risk' oluşturacağı açık ve kesindir.

Bu durumda, Irak Kürdistanı 'psikolojik' ve 'stratejik' anlamda 'Türk varlığına' karşı 'düşmanca' duyguları sürekli besleyerek taze tutan 'kuşaktan kuşağa' 'genç militanlar' yetiştiren 'terörist kaynağı' olmayı sürdürecektir.  

AKP Hükümeti'nin güney komşularıyla ilişkileri, 'diplomasi değerleri' 'onanmaz' derecede Başbakan Erdoğan'ın ayakları altında ezilmiş olması 'Irak Kürdistanı bölgede çok yönlü 'risk' oluşturacaktır.

Kandil Başı Karayılan, şimdiden kendini TBMM Milletvekili görüyor ki; "Anayasa reform sürecinin gündeme getirilmesi gerekmektedir" ifadesiyle 'Parlamenter Sistemi'n üyelerine  'psikolojik' baskı yapıyor 

PKK yönetimi tarafından toplumsal barış ve özgürlüklerin yaşanmaya başlandığı normal sürece geçilebilmesi için ilk iki aşamasının mutlaka yaşanması zorunlu kılınmaktadır.

Karayılan,  'silahsızlanma'nın gündeme gelebilmesi için başta Öcalan olmak üzere 'diğer liderler'in de özgürlüğüne kavuşması 'şartını' T.C. Devleti'ne dayatmıştır.

Üç kuruşluk eşkıya nasıl oluyor da T.C. Devleti'ne kafa tutabiliyor?

90 yaşına basacak olan Lozan Barış Antlaşması’nı yılların bize sunduğu tarihsel gerçekler ve yaşanan  siyasal,  sosyal değişimler altında ”ulusal sorumluluk bilinci” ile tekrar irdelemek gerekmektedir. 

Tarih, ”ders almayanlar/alamayanlar”  için hiç gözünün yaşına bakmadan ”tekerrür” (yinelenme) etmektedir. 

Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek ”tam bağımsız” kalmayı başarabilmesi; geçmişten ders çıkarmayı bilen, çağı ve yüksek teknolojiyi yakalamış  ve geleceğe dört elle sarılan ”ulusal sorumluluk bilinci” ni içine sindirmiş ”genç kuşaklara" bağlıdır.  

27.04.2013, İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..