Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '07

 
Kategori
Blog
 

"Önerilerim" için önerilerim

"Önerilerim" için önerilerim
 

Bugün Milliyet Blogda yeni bir link gördüm: "Önerilerim"... Önerdiğimiz blog yazarı ve blogları giriyoruz. Blog sayfamıza girenler bu seçimlerimizi görebiliyorlar.

Bilgi girişi oldukça kolay. Biz adresi giriyoruz, MB yazılımı ad ve başlıkları kendi buluyor.

Her blog yazarı ve blog girerken ayrıca sıralamadaki yerini de giriyoruz. Örneğin, bir kişi girdik 1. sırada, başka birini de 1. sırada girmemize izin veriyor. 5 kişi girdikten sonra 1. sıraya başka bir blog yazarı veya blog girdiğimizde, sıra numaralarından birer tane olmasını istediğimizde tüm listedeki sıraları birer birer güncellemek gerekiyor. Bunun daha kolay olması için bir önerim olacak:

Bir öneride bulunduğumuzda ve bunun belli sırada olmasını istediğimizde tüm listedeki numaralar birer aşağıya kaysın. Örneğin yeni önerim 3. sırada olacaksa, otomatik olarak eski 3. sıra 4, 4. sıra 5 olsun. Yeni öneri araya 3. sıradan girsin. Aradan bir önerimizi sildiğimizde aşağıdakiler bir üste kaysınlar. Listedekilerin sırasını güncelleme yapıp değiştirdiğimizde de aynı otomatik sıralama gerçekleşsin. Bu uygulama hem blog yazarları hem de bloglar için geçerli olsun.

Kaç yazar veya blog önerebileceğimiz belirtilmemiş. Bir sınır varsa bu giriş yaptığımız sayfada belirtilebilir.

"Önerilerim" başlığı altına üçüncü bir bölüm daha eklense ve Bu bölümde kendi yazılarımızdan önerilerimizi sıralasak ne güzel olurdu. Böylece daha özel saydığımız yazılarımızı, yazarları olarak kendimiz belirleyip sunabiliriz.

Blog yazarları, kendilerini ve bloglarını önerenlerin sayısını ve/veya adlarını kendi sayfalarında açık veya kapalı olarak görseler (açık veya kapalı olmasını tartışabiliriz) iyi olur, diye düşünüyorum. Blogların altında da "Bu blog 7 blog yazarı tarafından önerilmiştir" şeklinde notlar yazılabilir. Blog yazarlarının blog ana sayfalarında "En çok önerilen blog" bölümü olabilir. Milliyet Blog ana sayfasına da "En çok önerilen blog yazarları", "En çok önerilen bloglar" eklenebilir.

Milliyet Blog'da "Önerilerim" bölümü güzel bir uygulama, gerçekleştirdikleri için kutluyorum, blog yazarlarımızı önerilerini yapmaya davet ediyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..