Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '12

 
Kategori
Blog
 

"Optimum blogger nasıl olunur?"

"Optimum blogger nasıl olunur?"
 

Ben bir oyuncu değilim, sadece bir sürü 'blog' oluştururum.


‘Sosyal Medya’yı’ vakit kaybı olarak görenler olduğu gibi ‘hobi medya’ olarak görenler, algılayanlar ve uygulayanlar da bulunmaktadır.

Çağımızda küreselleşmiş dünya düzeninde ‘sosyal medya’ yaptırım gücü en yüksek olan ‘iletişim kanalıdır.’

Bir ‘blog açmak’  çok kolay olabilir; ancak ‘blog yazmak’ oldukça zor bir iştir. Günümüzdeki blogların %95’i ‘atıl’ bir şekilde durmaktadır.

‘Blog yazmak’  için ‘iyi niyetli olmak,’ ‘istemek,’ ‘başlangıç yapmak’ hedefe ulaşmak için yeterli olmayabilir.

‘Optimum bir blog yazarı’ olabilmenin bazı ön koşulları bulunmaktadır. Ön koşullar şunlardır:

1. Temanızı ve konusunu ‘doğru’ belirleyin: ‘Her bir kör bloggerin bir kör blog okuyucusu             vardır.’  Ama yazdığınız ‘tema’ ve ‘konusunda’ ‘bilgi,’ ‘birikim’ ve ‘deneyim’ sahibi olmanız en önde gelen koşullardır

Eğer ‘hangi konu tutar?’ sorusu ile yola çıkarsanız; hem kendinizi, hem de okuyucuyu aldatmış olursunuz. Yazdığınız konuda bilgi sahibi değilseniz; yazınız başarılı olamayacağı için sizin yazınızı hiçbir okuyucu okumayacaktır.

Temanız ve konusunda’ sürekli üretken performans gösterirseniz; ‘Optimum Blogger olabilmede büyük bir aşamayı geçmiş oluyorsunuz.

2. Güncel olun ve güncelliğinizi koruyun: Yazdığınız bloglar okuyucularınıza ‘yarar’ sağladığı sürece okuyucu sayınız yükselen grafik gösterecektir.

Rakiplerinizi geçebilmek ‘güncel’ olmak,  ‘güncel’ kalabilmek ve yazılarınıza yansıtmakla mümkün olabilir.

3. Seçtiğiniz konuya sadık kalın ve istikrarlı olun: Bir konu üzerinde’ yoğunlaşın’ ve ‘süreklilik’ sağlayın. Sakın ola ki; konudan konuya atlamayın, maymun iştahlı olmayın!

Bir kez yazıp, haftalar, aylar boyunca ‘bir çıkıp, bir kaybolan kara batak kuşu hiç olmayın!’ Bir blogger olarak ‘hedef’ belirleyiniz;  yazılarınızı ‘günlük,’ ‘haftalık,’  ‘hafta sonu’ veya ‘gün aşırı’ olarak ‘periyodik’ yazmalısınız.

Eğer ‘iş ve iç disiplinine’ inanır ve uygulamaya koyarsanız mutlaka ‘Optimum Blogger’ olmayı başarırsınız.

4. Okuma sayısı hedefi koymalısınız, ‘markalaşmalısınız’: Mutlakaulaşmak için ‘haftalık,’ ‘aylık,’ ‘yıllık’ hedefler belirleyiniz.

‘Markalaşmak,’ diğer bloglarda yer alan örneğin; bir haberin yorumunu paylaşırken bile kendi formatını, üslubunu, tarzını, sunuşunu ve dilini kullanarak fark yaratmaktır.

Böylece, var olan okuyucuların ‘markaya sadakati’ artacak, potansiyel okuyucuların ‘blog portföyüne’ dahil olmaları her geçen gün yükselen grafik gösterecektir.

Şunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Ne kadar üst düzeyde OPTİMUM BLOGGER olabilir isek; SOSYAL MEDYAYI DA O KADAR DOĞRU KULLANIRIZ… 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..