Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
Kitap
 

"Otuz Yaşa Mektuplar"

"Otuz Yaşa Mektuplar"
 

Bütün okuyuculara, özellikle gençlere -KOÇ-luk yapabilecek bir kitap dostlar.  Hayat trenindeki yolculuklara yön verebilecek, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği mektuplar...

Ellisini geçmiş, mesleğinde başarılı, yaşadıklarının muhasebesini yapmış, Yıldız Kenter, Ali Poyrazoğlu, Hülya Koçyiğit, Serdar Turgut, Türkan Sabancı gibi, kırkbeş ünlü ismin yaşam deneyimlerine yer vermiş kitabında yazar Meri İSTİROTİ. 

379 sayfalık kitapta; Otuz Yaşa Mektuplar'ın yazarı Meri İstiroti'nin de dediği gibi: "Bu kitapta; yaşanan çok değerli tecrübeler, kazanılmış başarılar, üst noktalara ulaşmak için yapılmış hatalar var... Kendi başımıza gelmese bile bu tecrübeleri okuyarak, hayat yolumuzu bir miktar daha bilinçli kat edebiliriz."

Kitaptan; 

 

YILDIZ KENTER - ‘Senin aklından geçmeyen keşkelerim var’

“Biliyor musun canım gençliğim... O çok yoğun çalışma koşullarıma, ağır borç yükünün stresine rağmen bugün gençlik günlerimi gözlerimin önüne getirdiğimde, senin aklından geçmeyen bir şey, benim için bir ‘keşke”, bilmelisin... Yaşam çok cazip güzel ve çekici aslında... Her yönüyle heyecanlı... Hayatta engelleri aşmaksa en güzel şey...”

 

HÜLYA KOÇYİĞİT - ‘Sanat, ruhun terbiyesidir’

“Gençler, bedenleri ve akılları kadar ruhlarının da yaşını ihmal etmesinler. Sanattan hiçbir şekilde kopmasınlar. Sanatın herhangi bir dalı onların ‘olmazsa olmazı” olsun... Bu insan ruhu için en güzel terbiyedir. Gençleri hiçbir şekilde eleştiremeyeceğim, çünkü onlara bu ortamı hazırlayan gene bizleriz, yani daha önceki kuşaklar...”

 

TÜRKAN SABANCI- ‘Belki tecrübeler taşmıştır içimden’

“Sevgili Türkan, güzel gençliğim, anılarımın başköşesi. Yıllar sonra sana bir mektup yazmak geldi içimden. Bilmem neden. Belki özlem ağır basmıştır, belki yüklendiğim tecrübeler taşmıştır içimden. Başkaları da bilsin, paylaşsın diye. Benim için artık geçmişimin güzel anıları olan bir dönemi seninle yeniden paylaşacağım. Paylaşmak güzeldir. Tecrübelerini paylaşırken sen de daima cömert ol.”

......

Moda, sanat, eğlence, din adamlığı, siyaset, ticaret...hayatın her alanından, başarılı isimlerle yapılmış röportajın derlemesi bu kitap aslında, ve sıkılmadan okuyorsunuz.

Yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi; bu kitabının satışından elde edilecek gelir de tıp fakültesi öğrencilerine destek bursu olarak kullanılacakmış, dolayısıyla biraz da sosyal sorumluluk projesi olarak da algılayabiliriz sanırım.

Keyifli okumalar,  

Sevgiyle Kalın...

 

 

 

 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..