Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

"Oyumu ampüle vereceğim"

"Oyumu ampüle vereceğim"
 

SEÇTİRGEÇ!


Oyumu ampüle vereceğim!” diyordu televizyonda yaşlı teyze.Gazeteci “Tayyip’e vereceğim diyor!” diye düzeltiyordu.

Allah razı olsun her zaman bizi unutmazlar!”diyor bir başkası.

Bana vermediler, oysa önceden almıştık! Evinize gelip yerinde tespit edeceğiz dediler.” diyor yardım alamayan başı açık bir grup kadın.(Kesin sağda solda aleyhte konuşmuşlardır, malum sokak, apartman örgütlüler, yerin kulağı var.)

İstanbul belediyesinin AKP kadın kolları aracılığıyla ulaştırdığı yardımlar üzerine Star TV’de yapılan haber bu içerikte devam ediyordu. Dündar Topbaş’a yanıt hakkını yarın kullandıracaklarını söyleyip devam etti.

Kanal D’de ise Ankara’da kameralardan gizlenerek doğal gazlı Batıkent’te bile dağıtılan kömürlerden söz ediliyordu.

Simit büfesi şansını deneyen engelli vatandaş “İhtiyacı olmayana bile kömür dağıtıyorsun, seçimde görüşeceğiz!” diye sesleniyordu Melih’e.

***

Bu gün engelli çocukların eğitim aldıkları okulları dolaştık. Anlatılanlardan ve yaşananlardan ders almayan babalar dördüncü çocuğa kadar şanslarını denemişler, sonuç kendi gereksinimlerini göremeyen, bakıma muhtaç çocuklar. Türkiye’de nüfusun %12’si engelli.

Açıklama yapan görevli “ Doktor bile doğumda sakat bırakıyor!” derken içinde bulunduğumuz durumu özetliyordu.

Baba olurken de seçerken de sağlıklı sonuç çıkmıyor yapılan hesaplardan. Seçmen hep iyi düşledi ama sonunda 25 YTL’lik dört çek’e, patates çuvalına, yarım ton kömüre teslim etti kendini, geleceğimizi...

***

Demokrasi tiyatrosu seçim kapıya dayanınca gündemi meşgul etmeye başladı değil mi sayın(!) okuyucu? Ne ala güzel memleket , fevkaladenin fevkindeyiz demokratik süreçte. İnşallah temayül (yani seçmen eğilimi) yoklamaları formaliteden devam edecek! Ve hemen her güzide partimiz ne kadar demokratik olduklarını cümle aleme ilan edecekler ama seçmen tercihi değil padişah pardon siyasi parti liderinin olmadı yakın çevresinin eğilimi pardon temayülü tercih diye sunulacak, yersen!

Al sana demokrasi!

Fakat seksen öncesi darbeden evvel zaman içinde siyasi partilere üye olan seçmenlerin hakim gözetiminde YSK’nın yaptığı eğilim yoklamaları masal gibi kulaklara gelsede daha demokratik bir süreç olduğu tartışma götürmez.

Artık memlekette hükümeti geçtik devlet-i aliye ye bile güvenin aşındırıldığı süreçte seçmen sayıları bile kuşku götürürken akşamdan sabaha altı milyon oynarken gel rahat uyu, demokrasiye güvenip.

Komedi değil yaşanan… Olsa, olsa dram olarak adlandırabiliriz.

Hele düşmanlıkların harlandırıldığı bu mevsimde daha bir korkuların, kuşkuların beslendiğini azıcık düşünebiliyorsanız yarına dair endişeleriniz tüm anketleri şaşırtır!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..