Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '15

 
Kategori
TV Programları
 

"Paramparça" bu pazartesi Star'da sezon finali yapacak.

"Paramparça" bu pazartesi Star'da sezon finali yapacak.
 

"Paramparça"nın mutfağından selfie'ler


Paramparça ”bu pazartesi Star’da sezon finali yapacak.

Her şey 30 hafta önce iki ailenin çocuklarının karışmasıyla başlıyor. İzleyici, yeni kuşak oyuncularla tanışıyor.Gürpınar ve Gülpınar ailelerinin çocukları Cansu ve Hazal’ı canlandıran Leyla Tanlar ve Alina Boz’un yanı sıra çocukların ağabeyi Ozan rolüyle de Burak Tozkoparan yeni kuşak yıldız oyuncular arasına girdiler. Diziyi, milyonlar izliyor.Tüm bölümlerin haftalık ortalama izlenmesi 5 milyon 500 bin kişi.

Erkan Petekkaya ile Nurgül Yeşilay’ın başrollerini paylaştığı” Paramparça” dizisini ilgiyle izledim. Cemal Hünal, Ebru Özkan ve daha birçok ismi kadrosunda barındıran Paramparça dizisi, etkileyici ve sürükleyici konusu ile adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Yönetmen koltuğunda Cevdet Mercan’ın oturduğu dizinin senaristliğini ise Aliye ve Binbir Gece gibi dizilere imza atan Yıldız Tunç yapıyor.

27.06.2015 tarihli “Hürriyet”in cumartesi ekinde “Hakan Gence” oyuncularla konuşarak yaşananları rakamlara dökmüş.

·        Nurgül Yeşilçayve Erkan Petekkaya ’nın başrollerini oynadığı dizi,8538 yazılı ve görsel basında haber olmuş.

·        Latin Amerika, Ortadoğu ve çeşitli Avrupa ülkelerine satılmış.40 ülke ile anlaşma sağlanmış. Önümüzdeki yıl bu sayının 70 olması bekleniyor.

·        Kamera arkasında 150 kişilik ekip, bunların dışında 1000 kişi dizi için çalışmış.

·        2980sayfa senaryo yazılmış.

·        2170 kostüm,250 çift ayakkabıkullanılmış.

·        Oyuncular senaryo gereği 7 kez trafik kazası geçirmişler,10 kez hastaneye gidilmiş.

·        240 gün çekim yapılmış.Edip Efendi yalısı başta olmak üzere 9 ana mekân dışında 31 hafta boyunca 40 apartman ve lüks villa kullanılmış.

·        Gülseren dizi boyunca 3 kez Cihan’a olan aşkından vazgeçti.4 kez ev değiştirdi.

·        Duygusal şarkılarıyla büyük bir kitleye ulaşan İntizar,”Paramparça” dizisine özel “Su Gibi Gözlerin” adlı şarkıyı yazıp yorumlamış. Şarkı, dizinin YouTube kanalında 13 milyon kez dinlenmiş.

Paramparça dizisinin konusu ise özetle şu şekilde.

 

Sade ve sakin bir yaşamı olan Gülseren, gündelik işlerde çalışarak parasını kazanmaktadır. Kızıyla yaşayan Gülseren, çalışkan, onurlu, dürüst biridir. Kızı Cansu, doğumda; Gürpınar ailesinin kızı Hazal’la değişir.  Gülseren, kendi kızı sandığı Hazal’ı dar geliriyle büyütür. Kendi öz kızı olan Cansu da zengin bir aile olan Gürpınarların İstanbul Boğazı’ndaki yalısında büyür. Bu durum anlaşılınca Hazal,Gürpınarların yalısına yerleşir; ancak Cansu’yu kıskanır.Cansu, ne denli uyumlu, anlayışlı bir genç kızsa Hazal da o denli huysuz, şımarık bir kızdır. Yalıya gelmesiyle ailenin huzuru tümden bozulur. Çalışanlara emirler yağdırır; onları aşağılar.

 

Cihan, eşi Dilara’yla anlaşamaz.Hazal’ı kızı sanıp büyüten Gülseren’le tanışır. Gülseren’in olgun, onurlu davranışları, Cihan’ın hoşuna gider; Gülseren’e âşık olur; ancak aşkın önündeki engelleri aşamadığı için Gülseren, Cihan’la olamaz. Ne var ki o da zengin iş adamı ve restoran zincirlerinin sahibi Cihan’a âşık olur ve ikili arasında olanaksız denilebilecek bir aşk başlar. Gülseren karakterini canlandıran Nurgül Yeşilçay, dizide çeyiz mağazası işletmektedir.Dizide Gülseren karakterini Nurgül Yeşilçay, Cihan karakterini ise Erkan Petekkaya canlandırır. Dizide rol alan diğer isimler ise şu şekilde:

 

·        Nursel Köse, dizide Keriman karakterini canlandırıyor.

·        Burak TozkoparandizideOzankarakterini canlandırıyor.

·        Alina Boz, dizide Hazal karakterini canlandırıyor.

·         Civan Canova,dizide Rahmi karakterini canlandırıyor.

·        Elvin Aydoğdu, dizide Derya karakterini canlandırıyor.

·        Cemal Hünal, dizide Alper karakterini canlandırıyor.

·        Tolga Tekindizide Özkan karakterini canlandırıyor.

·        Ebru Özkan, dizide Dilara karakterini canlandırıyor

·        Leyla Tanlar, dizide Cansu karakterini canlandırıyor. 

·        Güneş Emir, dizide Solmaz karakterini canlandırıyor.

·         Aslıhan Kapanşahin, dizide Şeyda karakterini canlandırıyor.

·        Ahu Yağtu, dizide Candan karakterini canlandırıyor.

Dizinin bu denli çok ve ilgiyle izlenmesini, baba rolündeki Erkan Petekkaya, iyi bir ekip olmasına bağlıyor.Bir yıl benim için su gibi aktı gitti, diyor.Erkan Petekkaya, dizinin başrol oyuncusu. Ufku geniş bir işadamı. Güçlü, sabırlı, hoşgörülü örnek bir baba rolünde. Eşi Dilara (Ebru Özkan) ın insanlara tepeden bakan, yoksul ve dış mahalle insanları küçümseyen, aşağılayan; ama yeri geldiğinde onları Gülseren’e (Nurgül Yeşilçay) karşı kullanan, kişiliği zayıf, olaylara tek pencereden bakan biri. Güzel; ama sinirli Gülseren’i ezmek için kayınpederiyle (Rahmi) de işbirliği yaparak her türlü hileli yolları denemekten kaçınmayan zengin sosyetik bir kadın. Çevresindekileri, cebindeki paraya göre değerlendirir. Bencil, herkese tepeden bakar. İki kızı da sahiplenir.Hazal, Gürpınar ailesinin öz kızı olduğu ortaya çıkınca şımarır; yalıdaki görevlilere kök söktürür. Okulda da yöneticileri, öğretmenleri dinlemez. Öz annesi Dilara’ya benzer. Ona yaklaşır; kendisini özveriyle büyüten Gülseren’i hiçe sayar. Oysa Gülseren, Hazal’ı sevgiyle besleyip büyütmüştür.

Hazal,yalıya gelince buranın cazibesine kapılır; ne oldum delisi olur. Canı nasıl isterse öyle davranır; kural tanımaz. Böyle olduğu için de başına gelmeyen kalmaz. Cansu’yu kıskanır. Öyle ki Cansu’nun bindiği atın ahırını yakar; elini yakma havasında herkesten gizler.

Dilara,Gülseren’in eski kocası Özkan’ı (Tolga Tekin) yurt dışından getirterek ailenin başına bela eder.Özkan (Tolga Tekin) kural tanımayan, kabadayı biridir.Dilara’ın Gülseren için hazırladığı tuzak, kendini de içine alır. İşin içinden çıkamaz.Cansu ve Hazal, anne Dilara (Ebru Özkan) ın ve dede Rahmi’nin (Civan Canova) oyunları karşısında şaşkına dönerler. Bu oyunların birinde,”Hazal”da kendini büyüten anne Gülseren’e karşı, dedesi Rahmi tarafından kullanılır. Amacına ulaşmak için her yolu deneyen Dilara; ne var ki her zaman yenilir. Olayların nedenini kocasına Cihan’a(Erhan Petekkaya) yüklemeye çalışır.

Cihan (Erhan Petekkaya),dürüst, saygın, güçlü bir iş adamıdır. Çevresindeki herkesin hayran olduğu kişidir. Paramparça bir ailenin bitmeyen, gün geçtikçe üreyen sorunlarını çözmek için çaba gösterir. İdeal bir babadır. Ergenlik çağındaki çocuklarının olumsuz davranışlarını hoşgörüyle karşılar ve düzeltmeye çalışır.

 

Gürpınarların avukatı Candan (Ahu Yuğtu), Dilara’yla arası açılınca Özkan’ın avukatı olur. Aileye kök söktürür. Cansu’nun davasını kazanmak için Gürpınar ailesinin açıklarını yakalamak için akla hayale gelmeyen yöntemlere başvurur. Bu konuda, bir hayli yol da alır.

 

Keriman ’a (Nursel Köse) gelince kardeşi Özkan’ın (Tolga Tekin) gönderdiği “oyro”ların üzerine yatar; Özkan’ın eşi Gülseren’e koklatmaz bile. Almanya’dan dönen Özkan, Gülseren’in başına dert olur; ancak yenilmez. Ah,Gülseren ne çileler çektin…

 

Dizide, olaylar ilgi çekici ve gerçeği yansıtıyor. Başka bir deyişle realist. Zengin ailelerin çoğunda, bir Hazal ve Cansu vardır. Dizide, genç kız psikolojisi ustalıkla işlenmiş. Öğretmenim Dr. Halis Özgü şöyle diyor:Genç kız, önergenlikte çocukluk çağındakinden ayrı bir yaşam anlayışına, yaşam görüşüne ulaşır. Kendisini her bakımdan yeterli bulur. Sosyal ilişkilerini, bu özvarlık yeterliği bilincine göre değerlendirmek istemi duyar. Yetişkinlerle eşit haklara sahip olduğunu düşünür. Baskılı eğitime ve yönetime karşı koyar. Bağımsızlık için uğraşır. İşine karışılmasını istemez. Kendisine önem vermeyen çevrelere uymakta zorluk çeker. Zihinsel, duygusal yaşamındaki gelişmelere rağmen, tam yetişkin olmadığını görür.

 

 Bu dizideki tipler, yaşantımızda karşılaştığımız insanlar. Toplumda,”paramparça” olmuş aileler az mı? Maddi sıkıntısı olmadığı halde mutlu olmayan, sınırlı olanaklarıyla mutlu olan aileler.”Paramparça”da önemli bir konuya da parmak basılıyor. Doğuran mı gerçek anne, babadır, yoksa büyüten mi” sorusu, dizi üzerinden pek çok kişinin anne, babalığını sorgulamasına neden oldu. Bu yönüyle de dizi, aile yaşamına farklı bir bakış getirdi. Her yönüyle ilgi çekici, başarılı bir diziydi.

 

Okurlar, finalde neler olacak diye merek ederler. Ne mi olacak? Gürpınarlar, eski yaşantılarına dönecekler. Hazal, İstanbul Boğazı’nın derinliklerinde kaybolacak, Gülseren otobüse binip başka yerlere gidecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..