Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '15

 
Kategori
Döviz / Altın
 

“Paranı dolara yatır, dolar 5 liraya çıkacak” dolar 5 liraya çıkarsa zaten ülke batar

“Paranı dolara yatır, dolar 5 liraya çıkacak” dolar 5 liraya çıkarsa zaten ülke batar
 

Dolar bugün 2,88 lira. Konjonktür düzelme emaresi göstermediğine göre düşmesi beklenemez, çıkacak. Kaça liraya kadar yükselebilir? Hadi 5 lira olsun. Dolar 5 liraya yükselince her şey yerli yerinde mi kalır?

1,70’ten 3 liraya çıktı bir şey olmadı, belki yine olmaz. 1,70 oynak bir rakamdı, gerçek değildi. Bu ekonomi dolar kuru 2,88  liralık ekonomiydi, olması gereken yere geldi.

Parasını dolara yatırmak için ortam kollayanlar mutlaka vardır. Hani diyoruz ya ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle dolar kuru yükselmeye devam edecek. Dolara yatırım yapanlar da kuru yükseltecek, 5 lira olacak. Dolar zenginleri daha zengin olacak.

Ben de diyorum ki tamam dolar yükselsin, 5 lira olsun. Ama ekonomi batsın yeter ki havadan para kazananlar kazanmasın. “Dolar 5 liraya çıkarsa zaten ülke batar, paranı da alamazsın!” Ekonomi batsa da ben kazanayım diyenler olabilir. Etik bir düşünce değil. Ama öte yandan bana ne senin ülkenin batıyor olmasından.

Ülke batsa bile paralarını alırlar değil mi? Yani paralarını alacakları bir durum yok zaten, ellerindeki doların değeri artacak. Çakallar havadan para kazanmasınlar diye ne hayaller kuruyoruz? Yani keşke öyle bir şey olsaydı. Adam dövizdeki artıştan milyon dolar kazandı, kazanamasa; kazanıp da alamasa. Alçak kapitalistlerin havadan para kazanmalarına deli oluyorum. Hani bu işte kaybetmek de olsa, kumar gibi; hadi neyse dersin, adam riske giriyor karşılığını alsın.

Böyle bir garip durum işte… Doğal bir süreç gibi bazı değişimler sonucu dolar da iniyor çıkıyor. İnince biz kazanıyoruz, çıkınca dolar vurguncuları. Ama eğilim hep onlardan yana. Onlar hiç kazanamasın biz de hiç kaybetmeyelim. Ama işte bu nasıl olacak? Cevap çok çalışmakla!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..