Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Parmaklıklar Ardında’ adaletin aczi!

‘Parmaklıklar Ardında’ adaletin aczi!
 

‘Sabrın sonu selamettir’ ama sürekli kendini tekrarlayan dizileri izleyenler için geçerli değil! İstediğimiz kadar yakınalım, senaristler bildiğini okumaya devam ediyor. Tamam, her hafta 90 dakikalık konu bulmak zor! Ancak ‘Diziyi saçmalama pahasına uzatacağız’ diye bir kural da yok!

Başta heyecan ve beğeniyle izlenen, hapishane ortamını ekrana yansıtıp sosyal bir yaraya da parmak basan ‘Parmaklıklar Ardında’, yeni sezonda da devam edebilmek adına eski kalite ve çizgisini iyice kaybetti. Keyfi bahanelerle, canı isteyince hapishaneyi terk etmeye alışan Müfettiş Ahmet Bey, savcıya görevden el çektirtip, müdürlüğü de vekâleten Kemal Bey’e teslim ettikten sonra yangından mal kaçırırcasına gitti. Haksız da değil çünkü ‘Hanımın Çiftliği’nde Güllü onu bekliyor! Onun huyunu bilen Tansel Hanım da Sinop’ta kalıp geri dönüş için hazırlanıyor. Aşktan başı dönen acemi müdür Kemal Bey, Ekrem’in dosyasını işleme koymak yerine, hakkındaki şikâyeti kendisine okutup çekmeceye bırakıyor.

Kumpasta rakipsiz Ekrem’i bile şaşırtmayı başaran Tansel Hanım, normalde neticelenmesi epeyce zaman alan ‘göreve iade’ taleplerinin aksine, jet hızıyla işbaşı yapıp Kemal Bey’in yerine Ekrem’i atıyor! ‘Yetti artık, bu sahneleri daha önce de görmüştük’ diye düşünürken dizide olanlara en güzel yorum Ekrem’den geliyor. ‘Yap-boz’a dönen idari düzene bakan Ekrem’in, ‘Tahterevalli gibi bir şey bu ya, bir yukarı bir aşağı’ sözlerine, Tansel Hanım ‘Eee, idari işler böyledir. Ketum ve hızlı olan kazanır’ karşılığını veriyor. Savcının cevabı, izleyenin aklına ‘Bu cezaevinin olduğu diyar-ı garabette kanun yok mu’ sorusunu getiriyor! Göreve dönmek için yukarıdan desteğin yettiğini; suçlamaların, dosyaların unutulup gittiğini ima eden dizi, hukuk sistemiyle dalga geçmeyi sürdürürken ufukta daha çok zulüm tekrarı gözüküyor. Adaletin aczinden ‘Af çıksa da topyekûn kurtulsak’ diyenlerin dilindeki türküyse: ‘Adana’nın yolları dar, adaletsiz parmaklıklar ardında milletle alay var’.

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..