Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Parmaklıklar Ardında’ya yaraşmayan final!

‘Parmaklıklar Ardında’ya yaraşmayan final!
 

‘Aşk-ı Memnu’yla aynı gece final yapan ‘Parmaklıklar Ardında’, ani bitişiyle sevenlerini şaşkınlığa uğrattı! Kanal D, Milliyet’in ‘Baba beni okula gönder’ kampanyasına katkı için, ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinin finalini dev bir yardım gecesine dönüştürürken ATV, sürpriz bir biçimde, sessiz sedasız ‘Parmaklıklar Ardında’yı noktaladı.  

106 bölümdür, bazen ‘Bu ne saçmalıktır’ diyerek eleştirdiğimiz, bazen ‘Adalet sistemi böyle mi işliyor’ diye kafa yorup kızdığımız ama her şeye karşın beğeni ve ilgiyle izlediğimiz ‘Parmaklıklar Ardında’, Ahmet Bey’in ‘Hanımın Çiftliği’ne gitmesiyle yangından mal kaçırırcasına sonlandırıldı. Yayınlandığı ilk günden itibaren, her an kafa tutan Aliye’yi, evlat katili Kutsiye’yi, bir erkek uğruna torununu öldüren Ziynet’i bizlere benimseten dizi, konuyu işleyiş biçimiyle suçlulara karşı izleyicide acıma ve sempati duygusu yaratmayı başarmıştı! Başgardiyanın ve idarenin zulmü altında inleyen kader mahkûmları için adalet bekleyen televizyon izleyicisi, özellikle Ekrem Bey’in hak ettiği cezayı alacağını umuyordu! Ne yazık ki, tüm beklentiler boşa çıktı.  

Televizyondaki ‘sosyal içerikli’ diyebileceğimiz nadir dizilerden biri olan ‘Parmaklıklar Ardında’, tekdüze atmosferi ve yatak sahnesiz içeriğine rağmen, uzun zaman tutunmayı başararak güzel bir iş çıkarmıştı. Ahmet Bey’in şiirsel konuşması ve dürüst tutumuyla yumuşayan hapishane görüntüsü, gerçek hayattan umut kesenlerde ‘Hiç olmazsa dizide yetkisini kötüye kullananın yanına kar kalmasın’ beklentisini oluşturmuştu. Ancak bu gidişata yaraşır bir final görmek isteyenler hayal kırıklığı yaşadı. Basit bir tehditle, kendi atadığı müdürün boyunduruğu altına giren Savcı Hanım, elbirliğiyle çevirdikleri dolapları örtbas etmek ve postu kurtarmak için haksızlıkları görmezden gelmeye karar verdi. İzleyici doğal olarak buna isyan etse de, bu son oldukça gerçekçi! Kötülüğün yapanın yanına kar kaldığı hayatta, ‘Parmaklıkların iki yanında dünyalar farklı ama insanlar aynı’!  

Anibal Güleroğlu  

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..