Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

"Pektemek" gol demek! Mersin İdman Yurdu 0-1 Beşiktaş

"Pektemek" gol demek! Mersin İdman Yurdu 0-1 Beşiktaş
 

Asker selamı...


Spor Toto Süper Lig'in 7.haftasının kapanış maçında derbiden önce Beşiktaş, deplasmanda Mersin İdman Yurdu'yla karşılaştı. Mustafa Pektemek'in kaydettiği golle Beşiktaş mücadeleden üç puanla ayrılır.

İlk yarıda konuk ekip daha atak göründü. Rakip kaleye daha çok giden taraftı. Özellikle Quaresma'nın bireysel başarısı bu maçta çok ön plana çıktı, hareketleri harikaydı. Bununla beraber takımın oyunu, paslaşması da çok iyiydi atakta. Hilbert ve İsmail'in hücuma desteği anlamlıydı. Zaten Hilbert de golün asistini yaptı.

Mustafa Pektemek yani golü atan adam olarak kendisine verilen şansı iyi değerlendirdi. İlk defa ilk 11'de çıktığı mücadelede, oynadığı futbolla ve attığı golle Edu'dan daha doğru bir tercih olduğunu gösterdi. Daha önce de Edu'nun yerine onun oynaması gerektiğini savunmuştum. Carvalhal bu maçta doğru bir tercih yaparak Mustafa'yı 11'de başlattı. Ayrıca Veli Kavlak da harikaydı ilk yarıda, yaptığı hareketlerle, attığı paslar ve direkten dönen şutuyla. 

İkinci yarıya bakarsak daha etkili olan taraf Mersin İdman Yurdu'ydu. Mersin, ataklarda Beşiktaş kalesine geldi, pozisyonlar buldu. Ben Yahia ve Beto'yla etkili olan ev sahibi takım, Cenk'le karşılaştı. Cenk gerçekten harikaydı. Beşiktaş'a puan getiren bir diğer isimin de onun olduğunu düşünüyorum. Derbiden önce kalede güven verdi, önceki haftalarda yaptığı hataları affettirdi ve seyircilerin gözüne girmeyi başardı.

İki takımın da mücadelesi takdire değerdi. Beşiktaş'a bakarsak, oynadığı Kayserispor maçı olsun, Dinamo Kiev maçı olsun bize keyifli bir futbol izlettirmedi ve bu maçlarını da kaybetti. Takım oyununu yeterince göremediğimiz bu iki maça göre Mersin İdman Yurdu çok iyiydi. Gol yemeden maçı tamamlaması da gerçekten önemliydi. Böylece bana göre derbiye hazır olduğunu gösterdi. En azından Fenerbahçe'nin bu hafta oynadığı lig maçından daha iyi bir performans sergilediğini görüyorum... Göreceğiz derbide neler olacağını.

Takımlara başarılar diliyorum... Oynadıkları iyi futboldan ve verdikleri keyiften dolayı da teşekkür ediyorum... Yolunuz açık olsun!

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..