Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Pereira: “Sahada daha iyi olan taraf kazandı.”

 Pereira: “Sahada daha iyi olan taraf kazandı.”
 

Olur böyle vakalar!.

Yağmur yağdı böyle oldu!.

Yol kazası!.

Şok, şok, şok!.


Spor medyasının diline en uygunu sonuncusu olsa gerek. Antalyaspor’un 4-2 yenilmesine kimse “şok skor” demez de, Fenerbahçe’nin yenilmesine der. Çünkü “Büyük” olmak bir başkadır. Bu, Beşiktaş, Galatasaray için de geçerlidir.

Fenerbahçe, daha doğrusu Pereira, sayısal verilere göre düşünenleri şaşırttı.

Niye mi?

Fenerbahçe, en az pozisyon veren, Antalyaspor ise en az pozisyona giren takımdı. Tersine dönen bu “veri”, Antalyaspor’u “rekor”a da götürebilirdi. Bunun olmamasını, isteyen Volkan Demirel’e, isteyen Antalyasporlu futbolcuların “becerisi”ne bağlayabilir.

Fenerbahçe için bu yenilgiyi bir “yol kazası” olarak düşünenler de olabilir. Bu da olağan sayılabilir; çünkü doğru giden işlerde bazen tökezleme, umulmadık sonuçlar olabilir.

*****

Fenerbahçe, hiç böyle savruk olmamıştı.

Ne oldu da böyle oldu?

Savunma, savunma olmaktan çıkmıştı. Başlarda yakalanan bir fırsat, gol olmayınca, “gol kokusu”  gol getirmeyince, Antalyaspor yakaladıklarından dördünü atınca... söz bitmişti.

Bu maç böyle, bir başkası öyle olacak. Bir takım iyi de oynayacak, kötü de... Bir çiçekle bahar gelmeyeceğine göre,  farklı bir galibiyetle bayram etmek, öteki taraf için de hüzne boğulmak, ancak bir maçlıktır. Çünkü daha oynanacak 14 maç var.

Antalyaspor derli topluydu, önde olmasına  karşın, daha fazlasını atma çabasıyla oynadı. Fenerbahçe ise beklenmedik biçimde dağınıktı; son dakikada gelen penaltı golü işe yaramadı. Ama ikinci yarıda penaltı kazanma sürüyor; “yoksulluk” yerini “varsıllık”a bıraktı!.

Pereira ne diyebilir?

("Sahada daha iyi olan taraf kazandı. Takım ve bireysel anlamda bizden daha iyilerdi. (...) Bir sonraki maçta yapmamız gereken farklı bir istekle sahaya çıkmak. Mağlubiyeti açıkçası hak ettik. Konuşmak yerine artık önümüzdeki maçı düşünmemiz lazım.”)

Son söz:

Pereira'nın bu yenilgiden, tercihlerinde nasıl bir ders çıkaracağını önümüzdeki maçlarda göreceğiz.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com


 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..