Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Egzersiz
 

"Pilates " nedir?

"Pilates " nedir?
 

Sağlık kaynaktır.


Ülkemizin son günlerde yaşadığı yoğun çelişkiler nedeniyle yeme dengem bozuldu, aşırı bir oburlukla götürmekteyim yiyecekleri!

Kilo alınca, sağlık başta olmak üzere, tüm metabolizmada karşı gelinemeyen bir deformasyon hızı gözlemlemekteyim. Yalan dünya da ceseti yakışıklı tutmak -kendi adıma konuşuyorum-benim için önemli, "aaaaaa şekerim ne kadar da kilo almışsın, ne o göbek öööle! Hiç sana yakışıyor mu?" Dost! nidaları yükseliyor...

Spora daha düzenli başlamaya karar verdim. Bu yazımda "Pilates" ile ilgili öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.

Joseph Pilates adında zayıf, çelimsiz, sürekli hasta olan bir çocuk Almanya!da dünyaya gelmiş. Ailesinin tek çocuğu olarak eğri büğrü, sürekli hasta olan Joseph'i anne ve babası yüzmeye, tenise, farklı spor dallarına yönlendirmişler, bu arada Joseph o kadar yoğun bir baskı altında kalmış ki sağlıklı bir beden duruşunun, kasları eğitmenin yöntemlerini yavaş yavaş keşfetmeye başlamış.

Savaşta yaralan hastalara özel yataklar hazırlatarak, onların sürekli kaslarını çalıştırıp, bir an önce sağlıklarına kavuşup, yeniden savaşacak güce kavuşmalarını sağlamış.

Pilates şimdi sağlıklı ve formda olmak isteyen herkesin yapabileceği (aslında yer çekimine karşı bir kas duruşu geliştirmek kolay değil ama bunu başaran sağlıklı, formda ve zıpkın gibi görünüyor.)

Nefes alıp, verirken kasları disipline ediyorsunuz. Güçlü ve esnek olan kaslar, bizi sağlıklı ve çekici kılıyor.

Derin bir nefesi burundan alıp, göbeğimizi şişirerek, eller öne doğru uzatılıyor, çene altımızda bir elma sıkıştırıyormuş gibi yaparak ağızdan nefes veriyoruz, nefes verirken karın iyice sırta yapışacak kadar içe çekiliyor.

Nefes çok önemli Pilates uygulamalarında kaslar esnek ve güçlü bir hale geliyor.

Pilates uygulamalarında bir çok duruş uygulanıyor, hareketleri doğru nefes ile yapmak şart.

Düşman aratmayan dost! yorumlarına - aaaaa nasıl inceldin şekerim, göbeğin kaybolmuş, liposuction mı? gibi abuk yorumlara. -Çok teşekkür ederim.- 'Pilates yapıyorum, demek işe yaramış, tavsiye ederim!!! demek hoş oluyor!

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..