Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Poison Ivy’den yerli yapım ‘Zehirli Sarmaşık’a…

‘Poison Ivy’den yerli yapım ‘Zehirli Sarmaşık’a…
 

Gold Film’in FOX TV için çektiği yeni dizinin adının ‘Zehirli Sarmaşık’ olduğunu duyduğumda ilk aklıma gelen, 1992 yapımı ‘Poison Ivy’ filmi oldu! Drew Barrymor’un muhteşem performansıyla akıllarda yer eden film konusuyla da unutulmazlar arasına girmeyi başarmıştı. Leonardo Di Caprio’nun küçük bir rolle yer aldığı filmin temeli, kötü çocukluk döneminin yarattığı hayattan intikam alma duygusu... Kışkırtıcı ve hırs dolu anlatımla, gerilim ve erotizmi birarada sunmayı başaran filmde şeytani çıkarcılığını çekici görünümüyle maskelemeyi başaran bir kızın, en yakın arkadaşının babasını baştan çıkartması ve yarattığı aile dramı verilmekteydi. 

Cüretkâr sahneleriyle o dönemde bomba etkisi yaratan ‘Poison Ivy’ ile aynı adı taşıyan ‘Zehirli Sarmaşık’a gelince… Senaryosunu Nuran Devres’in yazdığı dizinin yönetmen koltuğunda Nihat Durak bulunmakta. ‘Aşk Bir Hayal’in Miran Ağası Orhan Kılıç, başrolü Aslı Tandoğan, İpek Karapınar ve Yeşim Büber’le paylaşmakta… ‘Hiç tanımadığı annesi ve en yakın arkadaşı. Biri aşkını çalacak diğeri hayatını ödünç alacak’ diyen tanıtımla konusunun ipuçlarını veren ‘Zehirli Sarmaşık’ın ‘Melekler Adası’ndan esinlendiği söylenmekte… Bana göre her ikisinin de çıkış noktası, ‘Poison Ivy’! Hatırlanacak olursa, onun da temelinde farklı ortamlarda yetişen iki genç kızın çatışan ilişkisi yatmaktaydı… Burada da bir iyi, bir kötü kadın yer almakta. 

Oyuncu farkıyla, bir erkek iki kadın konusunu işleyen ‘Zehirli Sarmaşık’, ekranlara bir yenilik getirmemekte... Tanıtım parçasıyla yeterince doyurucu olmayan yapım hakkında şu an için başarı dilemenin ötesinde söylenecek pek bir şey yok! Tek tavsiyem, ‘Melekler Adası’nın değil de adını aldığı ‘Poison Ivy’ filminin çizgisinden gitmesi… Oradaki duyguyu yakalayıp yansıtmayı başarabilirse ekranın gözdelerinden olabilir. Tabii bunun için de senaryonun çok iyi işlenmesi ve oyuncuların poz verir gibi rol yapmaması gerek. Yoksa işleri zor! 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..