Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

“Polis dayağı” haberleri

“Polis dayağı” haberleri
 

Haberin başlığı şöyle: “Şehit yakınlarına polis dayağı iddiası” (1). Haber metni çok şey anlatıyor: “Diyarbakır’daki hain saldırıda hamile eşini korumak isterken şehit düşen polisin kardeşleri, polisten dayak yediklerini iddia ettiler.”

Gazetelerde ve televizyonlarda açık ya da kapalı ortamlarda atıldığı söylenen “polis dayağı” haberleriyle sık sık karşılaşıyoruz.

Dayak insanlık dışı bir şiddettir ve ilkelliktir. Polis dayağı ise asla kabul edilemeyecek bir davranıştır. Hiç kimsenin başka birine şiddet uygulama hakkı yoktur, bir polisin bir yurttaşa şiddet uygulama davranışı bir yana böyle bir düşünceyi bile aklından geçirmeye hakkı yoktur. Şiddetin büyüğü fiziksel zarar verir. Şiddet küçük diye küçümsenmemelidir, önemsenmelidir, çünkü bu da insana, insanlığa zarar verir.

Bu konuda çok net yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılmalıdır. En küçük şiddet uygulamasında bile polislerin görevine kesinlikle ve hemen son verilmelidir. Polis olmak için eğitimini tamamladığında hiçbir şekilde şiddet uygulamasının olanaksız olduğunu bilmelidir. Yurttaş da karşısına çıkan bir polisin asla şiddet uygulamayacağından emin olmalıdır. Bu en doğal yurttaşlık hakkıdır.

Ben “polis dayağı” haberleri okuduğumuz bir ülkenin yurttaşı olmanın utancını yaşamak istemiyorum.

(1) Şehit yakınlarına polis dayağı iddiası (Milliyet, 11-10-2008): http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&KategoriID=&ArticleID=1001749&Date=11.10.2008

Ankara, 11 Ekim 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..