Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

16 Ağustos '09

 
Kategori
TV Programları
 

“Ramazan Güzeldir” (TV. Dizisi) ''TRT''

“Ramazan Güzeldir” (TV. Dizisi) ''TRT''
 

“Ramazan Güzeldir” TV. Dizisi TRT’de


TRT’de “Ramazan Güzeldir” veya “Ramazan Güzeldir” TRT’de,

Yaklaşan Ramazan Ayı’na özel ’Ramazan Güzeldir’ isimli proje Türkiye'nin ilk 30 dakikalık komedi dizisi olma iddiasında.

Başrollerini Erdal Tosun, Tuncay Bayezit, Selahattin Taşdöğen, Sümer Tilmaç, Murat Cemcir, İlker Ayrık ve Şinasi Yurtsever'in paylaştığı dizide, 35 karakter oyuncusu 86 bölüm oyuncusu rol aldığı yapım tüm Ramazan boyunca soluksuz bir komedi vaat eden dizi, her akşam TRT 1 ekranında izleyici ile buluşacak.

İzleyiciye kendi hikâyesinin ne kadar değerli olduğunun altını çizmeyi amaçlayan bir komedi dizisine imza attıklarını belirten Ramazan Güzeldir’in yapım ekibi, çekimlerinin tamamını 51 günde gerçekleştirdi.

Dizinin çekim mekânı olarak İstanbul’un tarih kokan semtlerinden biri olan Samatya seçilmiş.

Teravih Namazı çekimleri 1984 zelzelesinde yıkılıp harap olan, eski temelleri üzerinde eski taşlardan istifade edilerek tamamen yeniden yapılmış olan Kasap İlyas camii'nde yapıldı.

Türkiye’nin ilk 30 dakikalık komedi dizisi Ramazan Güzeldir’in cami sahneleri başta olmak üzere diğer sahnelerde toplam 450 figüran rol aldı.

Dizinin müzikleri ise, setteki atmosferi soluyan müzisyenler tarafından dizinin çekimleri bitmeden yapılmış. Gaziosmanpaşa Belediyesinin ulaşım sponsorluğunda gerçekleştirilen dizi çekimleri için sanat grubu 500 Ramazan Pidesi yaptırtmış.

Davulcu manisi, teravih namazı, fırından yeni çıkmış Ramazan pidesi, tekne orucu tutan çocuklar, sahur ve iftar telaşları, Ramazan’ın o sıcacık atmosferi 21 Ağustostan itibaren her akşam 21.00 da TRT 1’de.

Evet ben bu diziyi (!) dört gözle bekliyorum.. Neden mi? Ramazan'ıma özellik katması için! Tavsiye etmiyorum! ''Ramazan Güzeldir'i'' kaçırmayın diyorum!

FRAGMAN: ramazanguzeldir.com/ http://ramazanguzeldir.com/

Kaynak:“Ramazan Güzeldir” Yapım ve Basın Danışmanı Salih ÖZSARI

RAMAZAN GÜZELDİR ''Düş Hekimi Yalçın Ergir'' (izlemeniz için. Sesli) http://www.dushekimi.com/ramazan_guzeldir.pps Kaynak: düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com

Gönül Notum: Tarafıma bilgi ve fotoğraf aktarma inceliğini gösteren, “Ramazan Güzeldir”in Yapım ve Basın Danışmanı Sayın Salih ÖZSARI Beyefendiye ve ''Ramazan Güzeldir''in tüm ekibine, ''Melekler yüreğinizden öpsün'' sayfasından gönül selamlarımı gönderiyorum.

HAYIRLI RAMAZAN'lar efendim..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..