Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

‘RENGÂRENK’ seçeneklere var mısınız?

‘RENGÂRENK’ seçeneklere var mısınız?
 

Biz özel sorunlarımızla boğuşup köşemizi bir parça ihmal etmişken yaz heyecanı sarıvermiş ortalığı. Herkes yeni faaliyetler peşinde. Diziler, festivaller, etkinlikler birbiri ardına gündeme düşmekte. Yaz sıcağında Ege’den işlerle, romantik komedilerle izleyiciyi televizyon izlemeye yönlendirme modası bu yıl da geçerli. Hoş başka seçenek de yok ki!

Kapsamlı içeriklere kışın bile pek rağbet edilmediği gerçeğinde… Eli yüzü düzgün fantastik bir yapım arzulasak… Bunların hakkını verecek biçimde çevrilmesine güç yetmez. Korku türü deseniz, herkese göre değil. Hem sinemacılarımız sağ olsunlar. Ortalık yerli korku filminden geçilmiyor. Mafyalı, töreli işler de zaten her türden gani gani. Öyle ki, normal drama gibi başlayıp bu tarza meyledeni dahi mevcut. Hem yazın bunaltıcılığında bunların kafası da pek çekilmez doğrusu. Dolayısıyla geriye kala kala romantik komedilere ve kafa dağıtıcı eğlenceliklere bel bağlamak kalıyor.

İşte bu noktada ilk etapta ATV’nin yeni dizisi ‘Rengârenk’ çıkıyor karşımıza…

 

NTC MEDYA’DAN ‘RENGÂRENK’ BİR İŞ!

ATV’nin yeni dizisi ‘Rengârenk’in çekimlerine başlandığı haberi düşer düşmez ilgim hemen bu konuya yöneldi. Çünkü NTC Medya, bazı yapımları, misal ‘Görüş Günü Kadınları’ gibi hak ettiği ilgiyi görememiş olsa dahi, genelde izleyici tarafından sevilen işlere imza atmıştır bugüne dek. Dahası ‘Kaçak Gelinler’ gibi özellikle genç izleyiciyi kucaklamayı beceren başarılı romantik komedi örneği de akıllarda. Ayrıca Pazartesi gecelerinin vazgeçilmezine dönüşen ‘Kırgın Çiçekler’le her renkten karakteri de kazandırdı ekrana.

Bu açıdan bakıldığında yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp’in üstlendiği romantik komedi türü yeni dizi, ‘Rengârenk’ için hevesimiz daha da artıyor. Tabii şu an için diziye dair bilgi paylaşımı pek bol değil. Dolayısıyla neyin ne olacağını zaman gösterecek. Bununla birlikte başrollerde ‘Acı Aşk’ta güzel bir performans sergileyen Selin Şekerci’yle, en son ‘Diriliş’in Gündoğdu’su olarak izlediğimiz Kaan Taşaner’in bulunmasının dizi adına olumlu bir detay olduğunu söyleyebiliriz.

‘Kavak Yelleri’nden ‘Küçük Sırlar’a, ‘Bir Bulut Olsam’dan ‘Kaçak Gelinler’e dikkat çekici işleri üstlenen Kerem Çakıroğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu dizide, Şekerci ve Taşaner’in iyi bir ikili yaratacağı görüşündeyim.

Ebru Hacıoğlu, Melek Seven ve Deniz Gürlek tarafından kaleme alınan senaryo bize neler anlatacak derseniz… Can’ın kadınlara ve aşka olan inancını yitirmiş bir adam olarak ortalıkta boy gösterirken yaptıklarıyla, ülkenin şöhretli yıldızlarından olan Renk’in biraz hoppa biraz çocuksu hallerini… Ve dahi bir tesadüfle karşılaşıp birbirleriyle bir dargın bir barışık romantik komedi maceralarını sunacak büyük ihtimalle. Konular üç aşağı beş yukarı aynı... Önemli olan nasıl sunulacağı!

Ümit İbrahim Kantarcılar, İbrahim Kendirci, İnci Türkay, Açelya Devrim Yılhan, Selin Yeninci, Merve Oflaz, Sertan Erkaçan ve Cem Belevi gibi birçok ünlü oyuncuya bünyesinde yer veren ‘Rengârenk’ ekrana çıktıktan sonra nasıl bir romantik komedi yolculuğu yaşatılacağını da göreceğiz elbet. Şimdilik duyurusunu yapıp bol şans dilemekle yetinelim.

 

‘AŞK LAFTAN ANLAMAZ’ DEDİLER…

Ekranı renklendirecek bir diğer yaz işi, ‘Aşk Laftan Anlamaz’… Show TV’de yayınlanacak olan diziyi baştan renkli kılan detay, Güneş’in Kızları dizisiyle beğeni toplayan Hande Erçel ile ‘Tatlı Küçük Yalancılar’da dikkat çeken Burak Deniz’in varlığı! Burak Sağyaşar ile Hatice Şendil tarafından kurulan Bi Yapım’ın yeni projesi, bu iki genç ismin takipçi avantajıyla ekrana çıkacak.

Haziran’da izleyicisiyle buluşması beklenen ‘Aşk Laftan Anlamaz’ın popüler oyuncu kadrosunun yanı sıra genç isimleri çekecek bir içeriğe sahip oluşunun da altını çizmek lazım. Giresun’da doğan ve İstanbul’da iki kız arkadaşıyla yaşayan Hayat’ı tesadüfler zinciri sonucu tekstil imparatoru olan Sarsılmaz Ailesi’nin prensi Murat ile karşılaştırıp aşk ve kavga sürecini başlatacak olan dizi, aşkın laftan anlamadığını bu ikilinin ve diğer karakterlerin performanslarıyla bize anlatacak.

Sonuçta; Gençlerin gönlüne gözüne hitap eden oyuncuları izleyip büyüklerin kendilerinden olmayanı istemeyişini, gençlerin de kalplerinin sesini dinleyişini ‘Aşk Laftan Anlamaz’ diyenler bize yaz seçeneği olarak sunacak. Bu gerçekleri farklı yorumlarla bir kez daha özümsemek isteyenler Haziran’da Show TV’nin eğlenceli öyküsüne yönelebilir. Zaten yaz dediğin nedir ki? Gençlerin kanını kaynatan, orta yaşı anılara daldırarak mutlu kılan eğlence ve aşk renkliliğinden ibaret… Hepsi bu.

 

SAPANCA, ‘DOĞA VE TURİZM FESTİVALİ’YLE RENKLENECEK…

Yaz demek coşku demek ya… Bir coşku da Sapanca’dan gelsin o zaman. Festivali bol yurduma, farklı bir renklilikle katkıda bulunmak isteyen Sakarya Turizm Platformu, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Sapanca Turizm Derneği’nin müştereken düzenlediği, Sapanca Belediyesi’nin de desteklediği ‘Sapanca Doğa ve Turizm Festivali’ bu yıl ilk kez düzenlenecek.

Birçok ilden bisikletçilerin, motosikletçilerin, wosvosçuların ve karavancıların katılımıyla geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan ve hazırlıklarına başlanan festival, 27-28-29 Mayıs 2016 günleri Sapanca Kırkpınar’da gerçekleşecek.

Sakaryatv.net’in sürdüreceği canlı yayınlarla destek vereceği festivalde çeşitli etkinlikler yer alıyor. Kırkpınar Havaalanı olarak bilinen yerden başlayacak olan Kortej de bunlardan biri… Sapanca Belediyesi’nin yaptırdığı üstü açık otobüsün başı çektiği festival korteji, 28 Mayıs saat 17.00’de Kırkpınar, Sapanca ve Arifiye sonrası Adapazarı’na gelip aynı güzergâhtan geri dönecek. 29 Mayıs 2016 tarihinde ise katılımcıları gezi ve piknik yemeği bekliyor. Akşam da festival alanında halka açık bir konser verilecek. Akşamları yakılacak olan festival ateşleri ile gerçekleşecek festival, Pazar günü öğleden sonra konukların ayrılmasıyla sonlanacak

Dopdolu ve rengârenk geçmesi beklenen ve gelenekselleşmesi umulan ‘1. Sapanca Doğa ve Turizm Festivali’ günlerinden bir diğer ayrıntı, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in konuya yönelik konuşmasıyla vurgulanacak olan Sapanca’nın Doğa Turizmi’ndeki öneminin dile getirilmesine aracılık etmesi!

Doğanın her insan ve ülke için ne denli önemli olduğu bilincine varmak ve toplumsal farkındalık yaratmak için böylesi etkinliklerin çok değerli olduğunun altını çizerek rengârenk seçeneklerle ilgili tanıtımlarımıza noktayı koyalım.

Hayatın, acılardan uzak rengârenk olması temennisiyle…

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..