Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

'Saldım çayıra, mevlam kayıra' misali futbol...

Galatasaray, Gençlerbirliği Oftaşspor ile oynadığı Fortis Türkiye Kupası maçını 3-0 kaybetti. Gençlerbirliği Oftaş karşısında gol pozisyonu bulmakta zorlanan Galatasaray, kalesinde 3 gol gördü. Buna rağmen istediğini alan Cimbom, Denizlispor ile Bursaspor'un golsüz berabere kalması nedeniyle gruptan çıkmayı başardı. Fakat bu skor, spor çevrelerinin ve kamuoyunun Galatasaray hakkındaki görüşlerini kötüleştirdi.

Galatasaray taraftarları, takımlarının aldığı skorlardan, oynadığı futboldan hiç memnun değil. UEFA kupasında gruptan çıkmak için diğer maçın skoru çok önemliydi. Galatasaray UEFA kupası grubundan çıkarken bir başka maçın skoruna daha doğurusu birilerinin birilerini yenmesine ihtiyacı vardı. O birileri birilerini yendi. Şans Galatasaray'dan yanaydı. Kısacası Galatasaray Avrupa'da yoluna başka takımların aldığı skorlar sayesinde devam etti.

Buna benzer bir olay dün akşam Fortis Türkiye Kupası'nda yaşandı. Galatasaray yine hayati önemdeki bir maçı kazanamadı. Yendiği taktirde gruptan çıkar deniyordu. Ama yenemedi. Buna rağmen gruptan çıktı. Tüm futbol otoritelerini yine şaşırttı. Gençlerbirliği Oftaş, Galatasaray'ı 3-0 yendi. Fakat Denizlispor ile Bursaspor'un berabere kalması Galatasaray'ın, grup lideri Oftaş'ın ardından ikinci sırada gruptan çıkmasını sağladı.

Zaferin anahtarını kendi elinde bulunduran Galatasaray, bu mağlubiyetle kendi zaferinin anahtarını yine başkalarının eline verdi. Bu Denizli-Bursa maçı berabere bitmeseydi, Galatasaray eleniyordu. Bunu bilen Feldkamp neden böyle bir yol izliyor? Böyle Galatasaray olur mu? Galatasaray nereye kadar böyle kazanacak? 'Mağlup olarak bir yerlere gelen takım, hangi takım?' diye sorsanız, ben 'Galatasaray' derim. Mağlup olduğu halde kazanan tek takım mıdır bilmem ama bu futbolla birşeylerin başarılabileceğine inanmıyorum.

Cimbom çekirge misali... Bir: UEFA'da zıpladı, iki: Fortis Türkiye Kupası'nda zıpladı, üçüncüde -Turkcell Süper Lig'de- 'pat' diye yere düşecek gibi görünüyor.
 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..