Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

“Sarı Altın” Meclis’te Başbakan’a soru önergesi konusu oldu

Aşırı yükselen saman fiyatlarının ve el yakar duruma gelen yem fiyatları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması isteğiyle soru önergesi konusu oldu.

Dün gazetemizde konuyu gündeme getirdiğimiz ve Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan ve Köy Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız ile yaptığımız özel haberle kamuoyunun önüne koyduğumuz ve hayvan yetiştiricilerini zora sokan saman fiyatlarının yükselmesini, Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, TBMM Başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle verdiği bir soru önergesiyle Meclis’e taşındı.

Ramazan Kerim Özkan, verdiği soru önergesinde, geçmişte et fiyatlarının yükseldiğinde ithalatla soruna çözüm arandığını, içinde bulunduğumuz dönemde de saman ve yem fiyatlarının kuraklık nedeniyle aşırı bir şekilde yükselerek 3 liradan 20 liraya kadar fırladığını, bu nedenle piyasada saman ve yem kıtlığı çekildiğini, bunların sonucu hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarını kesime göndermeye başladığını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ucuza yem ve saman ithalatı için talimat verip vermeyeceğini ve dişi hayvanların kesiminin engellenip engellenmeyeceğini sordu.

Kerim Özkan’ın TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi aşağıdadır.

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve İç Tüzük gereğince Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Ramazan Kerim ÖZKAN

Burdur Milletvekili

Geçmişte et fiyatları yükseldiğinde hükümet olarak yurt dışından et tedarik etme yoluna gitmiştiniz. Şu anda da; yem ve saman fiyatlarında kuraklıktan dolayı aşırı yükselmeler olmuştur. 3 TL olan saman balyası 20 TL olmuş ve de bulmakta güçlük çekilmektedir.

Süt sığırı, besi danası, koyun ve keçi besleyen üreticilerimiz saman ve yem fiyatlarının artışından ve bulunamayışından dolayı mağdur durumdadırlar. Damızlık dişi hayvanlar hatta 6–7 aylık gebe düveler kesime gönderilmektedir. Bu durumu engellemek ve dengelemek için yurt dışından bu geçiş döneminde kaba yem, saman ve fenni yemleri ucuz fiyata tedarik etmeyi düşünüyor musunuz?

Üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve hayvancılığın popülâsyonunun artması bakımından acilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına konunun ele alınması yönünde talimatınız olacak mıdır? Dişi hayvanların kesilmemesi yönünde bir genelge düşünüyor musunuz?

Üreticilerimiz geçtiğimiz yıllarda birçok zahmete katlanarak büyüttüğü damızlık pedikrili hayvanlarını şu anda besleyememe yüzünden kesime göndermektedir. Bu durum ülkemizin ileride damızlık sıkıntısı çekeceğine işarettir. Yine bu geçiş döneminde bu sorun acilen çözüm beklemektedir. Bu konuda hükümet olarak Toprak Mahsulleri Ofisini yem ve saman tedariki yönünde görevlendirmeyi düşünür müsünüz?

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..