Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

'Savrulsun saçların dolansın boynuma... Ecel terleri dökeyim...'

'Savrulsun saçların dolansın boynuma... Ecel terleri dökeyim...'
 

Sn. Fatih Ürek coşturmuş düğün alayını: 'Elalem ne der-se de-sin!!! Hadi.. hadi... hadi...'


Sevgili Maliye Bakanımız Kemal Abi işini bilir… Seksen küsur yıllık Cumhuriyet tarihinin borç rekorunu kıran maliye bakanı olarak şanlı tarihimize geçmiştir. Yalnız borç olsa yine iyi, aynı zamanda faiz rekorunu da kırmıştır. Hani bunlar faizci değildi? Sn. Erbakan’ın AKP kadrolarıyla ilgili çok hoş sözleri vardır. Kısaca anımsayalım. ‘Ortada irmik var, süt var şeker var un var. Ama bunlar helvayı yapamazlar. Neden yapamazlar? Çünkü mayaları eksik…’ Acı acı gülümseyerek devam edelim…

Geçen sabah zengin uyandınız. Yüce milletim, biliyorum bir gecede cebinizden milyonlarca dolar çıkmasına alışıksınız ama bir gecede ilk kez cebinize milyonlarca dolar girdi. Milli gelir 9 bin küsur dolar oldu. Üstelik bunu, sapan enflasyon hedeflerine, sapan büyüme hedeflerine, artan işsizlik oranlarına, artan dış borca, çığ gibi büyüyen cari açığa, inişteki borsaya, çıkıştaki dövize rağmen başardınız. Nasıl mı başardınız? Çünkü mayamız eksik, çünkü Kemal Abi işini biliyor… Hayırlı işler Türkiye…

Kemal Abinin evlatları var. Allah bağışlasın. Özel hayata duyduğum tüm saygıyla, Kemal Abinin dikkatten kaçan bir mayasını daha irdelememiz gerekiyor. Bu maya ithal bir maya. ABD de yaşayan, Said-i Nursi asıllı bir iş adamımız hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ılımlı ılımlı üretiyor: Aç-kapa mayası! En büyük alıcıları AKP kadroları. Şimdi durumu dikkatle süzelim:

Maliye Bakanı Sn Kemal Unakıtan’ın büyük kızı Zeynep Basutçu, 13 şubat 2007’de eşinden boşanmak için dilekçesini veriyor.

Olabilir… Ne var bunda?

Elbette olabilir… Her şey insan için… Amma velakin ertesi gün boşanıyorlar. Yani 24 saatte, yani Kemal Abi sadece maliyede değil, hukukta da devrim yapıyor. 24 saatte boşanma davası sonuçlanıyor. 14 şubat sevgililer gününde…

Büyük kızı başka nerden anımsıyorsunuz? Hemen anımsatalım: Telsim, Vadofone satılırken arabuluculuk yapmıştı…

Beraber yürümeye devam edelim biz bu yollarda. Kemal Abinin bir de küçük kızı var. O da eşinden boşandı. Hayat… hepimizin başına gelebilir. Tam yedi ay sonra ikinci kez evlendi… O da olabilir… İletişim çağındayız, insanlar birbirlerini hızla tanıyorlar ve evlenme kararı alabiliyorlar. Saygı duyarız. Küçük bir anımsatma yapalım bu arada: Küçük kızımızın boşandığı Sn Eyüp Sabri Küçük, kayın biraderi Abdullah Unakıtan’la, yani Kemal Abi’nin oğluyla birlikte bir trafik kazası yapmıştı. Olabilir… Kaza bu… Ama bu kazada tam 4 insan ölmüştü… Dört can… ne oldu bu işin ardı arkası… Şu an bilmiyoruz… Elimizden geldiğince bakacağız daha sonra.


Gelelim şu aç-kapa mayasına. Hani küçük kızımız eşinden boşanmıştı ya, hani 7 ay sonra da ikinci evliliğini yapmıştı ya. Hani, düğün de basından gizli yapılmıştı ya…

Eeee…. Ne var bunda?

Bomba var bomba! Evlenen küçük kızımız tesettürlü değildi. Allah… Allah… Neden böyle oldu? Kızımız neden vaz geçti türban takmaktan? Hani, türban türban diye, yeri göğü inletiyordunuz? Ne oldu da vaz geçti küçük kızınız?

Sadece küçük kızınız değil, büyük kızınız da düğüne başı açık olarak katıldı. Hem de ışıl ışıl saçlarıyla. Neden? Ne oldu? Düğün için Tanrıdan baş açma izni mi aldınız?

Sevgili Kemal Abi, Kızların başını açar kapar… Eşin, başını açar-kapar. Bu bizi hiç ilgilendirmez. Neden Türk Milletinin inançlarıyla oynuyorsunuz? Yarın seçim mitinglerine kızlarınız türbanlarıyla katıldığında hiç mi sızlamayacak vicdanlarınız? Bu nasıl bozuk bir aç-kapa mayasıdır böyle… Sahte para basmak gibi bişey değil mi bu iş Kemal Abi?

 
Toplam blog
: 153
: 1481
Kayıt tarihi
: 16.09.06
 
 

Tıka basa dolu bir adam değilim. Balığı gördüysem derine inerim. Uzun süre gölgede kalamam. Okuru..