Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
Reklam
 

"Senden Daha Güzel"i yok

"Senden Daha Güzel"i yok
 

Bilmem rastladınız mı?

2-3 Gündür televizyon kanallarında sürekli yayınlanan, haber programlarına konu olmuş çok ilginç, çok keyifli, çok neşeli bir kısa film var.

Anadolu Efes'in basketbolcuları bir klasik müzik konserine gidiyorlar. Gidiyorlar ama daha mekâna girişlerinden itibaren oyuncuların yüzlerindeki memnuniyetsizlikten ve zoraki gülümsemelerden bunun kendi tercihleri değil, zoraki bir durum olduğunu anlıyorsunuz.

Birisi takım elbisesini işaret edip, kendiyle dalga geçerek diyor ki;" Gördüğünüz gibi klasik müzik konserine gidiyoruz diye giydik işte"

İster istemez :"Ahhh canım, zavallı çocuklar!" diye düşünüyorsunuz....

Sonra anliyorsunuz ki; izlediğiniz şeyler, tamamı gizli kamerayla çekilmiş bir reklam filmi ve klasik müzik konserine gittiklerini zannedenlerse, sadece basketbol oyuncuları. Çünkü onların dışındaki herkes birer figüran, herşey kurgu, herşey senaryo gereği...

Salondaki izleyiciler ve orkestra yavaş yavaş yerlerini alırken, basketbolcular da koltuklarına oturuyorlar ve konser başlıyor.

Mozart'tan ağır ve ağdalı bir eserle başlayan konserin daha başlarında iken oyuncuların üzerinde gezinen kamera, çaktırmadan saatine bakan, uyukladığını belli etmemek için eliyle yüzünü gizleyen, boş boş ve de sıkıntıyla sahneye bakan mutsuz yüzleri yansıtmaya başlıyor.

Derken, şefin ani bir el hareketiyle müzik değişiyor. Duman'ın ''Senden Daha Güzel'' şarkısı çalınmaya başlıyor.

O sırada Anadolu Efes taraftarlarından birisi ayağa kalkıyor ve yüksek sesle şarkıyı söylemeye başlıyor. Sonra salonun çeşitli yerlerinden taraftarlar birer ikişer ayağa kalkarak şarkıya eşlik ediyor. 

Şaşkınlıkla bir o yana,bir bu yana bakan basketbolcular yavaş yavaş ne olduğunun farkına varıyorlar ve şarkı ilerledikçe kahkahalarla gülmeye, mutlulukla birbirlerine bakmaya başlıyorlar.

Şarkının sonuna doğru ışıklar kısa bir süre için kapanıyor. Tekrar yandığında ise tüm seyirciler Anadolu Efes formalarıyla ve ellerinde bayraklarla görünüyorlar.

Sonra oyuncular da salondakilere eşlik etmeye başlıyorlar ve hep birlikte coşkuyla şarkıyı tamamlıyorlar, bir yandan da Anadolu Efes bayraklarını sallıyorlar.

Reklam filminin çekimleri Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde 15 gizli kamera kullanılarak gerçekleştirilmiş, çekimlerde 540 kişilik figürasyon kullanılmış ve toplamda 750 kişi görev yapmış.

Gerçekten de muhteşem bir reklam filmi olmuş.

Öyle ki; Bu motivasyonla Anadolu Efes Basketbol Takımı "zirveye oynar" gibi geliyor insana...

Halâ izlemediyseniz aşağıdaki linki tıklayıverin; iddia ediyorum, bayılacaksınız..:)

http://www.dailymotion.com/video/xxohgh_anadolu-efes-senden-daha-guzel-surpriz_shortfilms#.USlaSh3QCNA

 

***

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..