Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '21

 
Kategori
Müzik
 

'Seni Kırmışlar' hakkında

Gülben Ergen, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni albümü 'Seni Kırmışlar'a kavuştuk. Son albümünü 2015 yılında 'Kalbimi Koydum' adıyla yayınlayan Gülben Ergen, yeni bir albümün çalışmalarına da başlamıştı. Daha önce 'Yansın Bakalım', 'İnfilak', 'Müsaadenle' ve 'Bu Benim Hayatım' teklileriyle diskografisini zenginleştirmeye devam etti. Aslında bu şarkılar albümün içeriğinde olacaktı lakin işler değişmiş ve albümün repertuvarı da tekrar gözden geçirilmiş.
 
 
4 yıl aradan sonra 2020'nin son albümü olarak kabul gördüğümüz yeni albümü 'Seni Kırmışlar' ile Ergen, dolu dolu geldi. Bu sefer 9 yeni şarkısıyla bizi karşıladı. Albümde Yıldız Tilbe, Derya Uluğ,  Deniz Seki, Ersay Üner, Ayla Çelik, Şebnem Sungur, Cansu Kurtçu ve İntizar gibi yıldızların şarkıları var. Albüm kartonetini incelediğimiz zaman arka kapakta şarkı isimleri arka planda kalmış, söz yazarları ve bestecileri büyük puntolarla yer vermiş. İlk defa bir albüm kartonetinde böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Gülben Ergen zarif bir vefa örneği sergilemiş.
 
 
'Seni Kırmışlar'ın açılışı Özlem Güneykaya'nın A1 şarkısı 'Ben Buralardan Gidicem'le yapılıyor. Su gibi akıp giden, 2000'ler akustiğine göz kırpan 'Uzun Yol Şarkıları' albümüne göz kırpan bir Gülben Ergen şarkısı. (O albümde ne güzeldi ya..) Tam da kıvamında. Ergen, İntizar'dan bir şarkı aldığını duyurduktan sonra bende bir merak uyandırdı. Acaba ortaya nasıl bir şey çıkmıştı. 'Küllerimden Doğarım' albümün dinamosunu belirleyen ikinci şarkı olma özelliğini de taşıyor. Sondaki İntizar'ın yanık vokali olayı kapatıyor. Klibi fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.
 
 
Albümün çıkış teklisi olarak Kubilay Karça imzalı 'Seni Kırmışlar' seçildi. Metin Arolat yönetmenliğinde çekilen video klipte bir detay barındırıyor. Toplumumuzun kanayan yarası, gazetelerin birinci sayfalarında görmek istemediğimiz 'Çocuk gelin' vurgusu ve klibin sadelediği ile dikkat çekmeyi başarıyor. Şarkıya gelirsek; bugüne kadar çıkardığı en büyük hit'lerden biri diyebiliriz rahatlıkla. Hem sözleri hem de Berk Sabah'ın günümüzün popüler soundu 'trap' harmanıyla Gülben Ergen'in karakteristik vokaline sırıtmamış. 
 
 
Yıldız Tilbe'nin 'Kış Gülleri' şarkısına aslında aşinayız. 2018 yılında kendi albümünde okumuştu. Gülben Ergen, kendine has vokaliyle daha da güzel parlatmış, şuan Spotify'da en çok dinlenen şarkısı oldu. Ayla Çelik ve Şebnem Sungur imzalı 'Ciğerparem' ile ilk albümündeki sounduna bir selam çakmayı ihmal etmemiş, çok beğendim bu şarkıyı. 
 
 
Albümün en can alıcı ve eğlenceli şarkısı Derya Uluğ ve Asil Gök imzalı 'Kuyu' ile tiyatral vokalini göstermiş. Ersay Üner imzalı 'Bize De' pop arenasını memnun edecek bir şarkı. Gülben'e pop yakışıyor zaten bir çok örnekleri de mevcut. Yaza da bomba gibi bir klip çekerse albümü tekrar pik yapabilme şansı var benden söylemesi.
 
'Seni Kırmışlar' belki Gülben Ergen'in en iyi albümü değil ama içinde keşfedilmeyi bekleyen güzel şarkılar yer alıyor. Ergen'in bir önceki albümü 'Kalbimi Koydum'dan çok daha iyi bir albüm olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..