Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '11

 
Kategori
Tiyatro
 

"Seslerle Anadolu"

"Seslerle Anadolu"
 

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan müzikli oyun "Seslerle Anadolu".

Oyun, hem tiyatro tadında hem opera. Sıkılmadan izleyebiliyorsunuz. Üstelik yurdumuzun pek çok yöresinden söylenen türkülere eşlik ederek, anlatılan hikayeleri  merakla dinleyerek, alkışla tempo tutarak. 

Şadi ERDOĞAN yönetiminde sergilenen bu müzikal tek perdelik bir oyun. Birbirinden başarılı opera sanatçıları, okudukları türküler ile doksan dakika boyunca  güzel yurdumuzun pek çok yöresine götürüyorlar,  diyar diyar gezdiriyorlar sizi. 

 

Türkü düzenlemeleri ve müzikler Ali AYKAÇ'a ait. Oyunun metin yazarı ve yönetmeni Şadi ERDOOĞAN'ı  aynı zamanda meddah rolüyle izledik keyifle, gülümseyerek. 

Meddah'ın sunumuyla başlayan oyun "Benden Selam Söyle Bolu Beyine, Beyaz Giyme Toz Olur, Ben seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim, Ham Meyvayı Kopardılar Dalından, Misket, katibim, çökertme" gibi anadolumuzun birbirinden güzel türkülerini seslendirdiler.

Aynı zamanda, roman havası, zeybek havası, kına gecesi, horon halayı, sıra gecesi, mevlevilik, sema gösterisi, karagöz-hacivat gölge oyunu gibi pek çok gelenek de sahnelendi, ışıklar, gölge efektleri ve sinevizyon gösterileri eşliğinde.

 

Sunulan danslar da programa ayrı bir renk kattı. Salonu tıka basa dolduran sanatseverlerin alkışları ile inledi operet sahnesi.

 

Tadı damağımızda kalan oyun keşke daha uzun olsaydı dedik çıkışta. Türkülerle, danslarla, horonlarla her telden güzelliklerle harmanlanmış bu harika  oyunu izlerken  su gibi akıp geçti  zaman. 

Final ise inanın müthişti. Sinevizyon gösterisi ile ATATÜRK görüntüleri ve 10.Yıl Marşıyla sona eren esere ellerimiz kızarıncaya kadar alkışladık dostlar. Hakettiler.  Devlet Opera ve Balesi sanatçıları harika bir oyun çıkarmışlar ortaya. Kutluyorum  emeği geçen herkesi...

 

Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..