Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

"Sevgi İzi" değil "lanet İzi"

"Sevgi İzi" değil "lanet İzi"
 

Müge Anlı hanımefendi tarafından gerçekleştirilerek sunulan bir programda kayıp özürlü kişilerin daha kolay bulunabilmeleri amacıyla bileklere “Sevgi İzi” diye, masum gösterilen ve bir gereklilik gibi ortaya konulan, bileklere yaptırılan rakam dövme aslında bir kandırmacadır...

Bunun maksadı öyle söylendiği gibi bir kayıp bulma falan değil, dinen yasaklanmış olan dövmeyi meşrulaştırmaktır.

Bu dövmenin dinen yasaklanmış olmasının sebebi de keyfi değildir. İnsana zararlı olduğundandır. İnsan bedenine zarar veren her tür davranış şiddetle yasaklandığından haram kılınmış ve yasaklanmıştır.

Malum olduğu üzere, dine ve Allah'ın emirlerine karşı gelmek isteyen İslam karşıtları bu tür davranışlar içerisine girerler. Faizi ve övme gibi İslam'ın yasaklamış olduğu  ne varsa ona karşı çıkarak meşrulaştırmak isterler ve teşvik ederler. Bu, İslam'dan önceki dinler döneminde de hep olmuştur ve günümüzde de aynen devam etmektedir. Bu sebeple İslam'dan önceki dinlerin kitaplarını bile değiştirdiklerinden Allah o kitapların hükmünü kaldırmıştır.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı

Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.

HAŞR Suresi 7. ayet meali:

Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2): “…..Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir.”

Çünkü dövme ile insan bedenine zara verilmektedir. İnsanı yaratan Allah, onu kendi kudretiyle yaratmış ve onu en iyi bir şekilde korumak ister. Çünkü insan bozulunca nesil biter. Bu gün Avrupara bir sineği ve bir yabani arısını bile öldürmek büyük suç sayılıyor. Çünkü bütün canlılar doğanın dengesini sağlıyor, eğer onlar öldürülürse doğanın dengesi bozulur diyorlar.  Ama siz insan neslini bozuyorsunuz?!!! Allah, insana bir zarar söz konusu olduğunda, kendi hakkı olan ibadeti bile tehir ediyor, erteliyor. İnsan bedenine zarar en büyük günahlardandır.

Müslüman olup ta dövmenin yasak ( günah) olduğunu bilmeden yaptırmış olanlar, öğrendikten sonra tövbe eder, Allah'tan mağfiret dilerlerse bağışlayacak olan Allah’tır. Ona kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur. Fakat bunun günah olduğunu bile bile dövme yaptırmak bir Müslümanı KÜFRE, ŞİRKE götürür.  Peygamber efendimiz dövmeyi lanetlemişken bunu bilerek yine de yaptırmış olmak küfür değil de ne olabilir?

Buna Sn. Hatipoğlu beyefendi de cevaz veriyordu.

Şunun altını çizelim: Kişi, eğer konuşamıyor, derdini anlatamıyorsa, adını söyleyemiyorsa amenna… Buna diyeceğimiz yok, doğru olabilir! İfade ettiğimiz gibi; dinde insan hayatı en önemli mesele olduğu için bunda sorun yok. Ama bunu bahane ederek normal, sağlıklı olan insanların yaptırıyor olması, bu kişilerin de teşvik edilmesi gözden kaçırılan noktadır!

Sn. Hatipoğlu, neden bu ayrıntıyı söylemiyordu??? Neden bu istisnayı ifade etmiyordu? Çünkü o da bu işi sinsice teşvik edenlerdendi. Bu yazıyı Sn. Hatipoğlu sağ olduğundan çok önce kaleme almış ve yayınlamıştım. Bunu da belirtelim.

Kimse bahaneler ile Allah'ın yasakladığını meşru kılmaya çalışmasın. Vallahi Allah kalplerden geçeni bilendir…   

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..