Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '21

 
Kategori
Müzik
 

'Sevgilim'

Şubat'ın son haftasında bu hafta; Murat Boz ve Hadise'nin taze Yıldız Tilbe şarkıları ve dijital yayınların pik yapmasını mercek altına alıyoruz.
 
 
2020 yılında yayınladığı 'Can Kenarım', 'Kalben' ve 'Gece' çalışmalarıyla gündemden düşmeye Murat Boz, özellikle 'Can Kenarım' ile radyo ve dijital mecraları domine ederek yılın en iyi işlerinden birine imza atmıştı, 'Kalben' ile beraber istikrarlı başarısını perçinlemişti. 2021 yılında ise ilk çalışmasını bizlerle buluşturdu. Sözleri Yıldız Tilbe'ye, müziği ve düzenlemesi Devrim Karaoğlu'na ait 'Sevgilim'i buluşturdu.
 
Yıldız Tilbe'yi görüyoruz evet.. Yıldız'ımızın üretkenliği yeniden şahit olmak harika bir haber.
'Sevgilim'in Murad Küçük yönetmenliğinde kısa film tadında çekilen video klibini çok sevdim. 'Aşk Bu'dan bu yana hikaye anlatımlı video kliplerini sevmeye başladım. Ne kadar özenli ve ince eleyip sık dokuduğunu görüntülerde görebiliyoruz. (Can Kenarım ve Kalben hariç) 'Gece'den sonra 'Sevgilim' ile sanki hikaye devam ediyormuş hissiyatı uyandırdı.
 
En yenisine gelirsek; bu havalara uygun güzel bir iş olduğunu düşünüyorum. Murat Boz'un da iyi bir vokal olduğunu bir kez daha hissettirmeyi başarıyor lakin hemen sizi almayabilir ama dinledikçe demlenecek, bu yüzden şarkıya biraz süre tanımak gerekiyor. Diskografisinde en iyi slow mu derseniz, bunu söylemek henüz erken..
 
 
 
'Aşka Kapandım'
 
'Küçük Bir Yol' şarkısıyla geçtiğimiz yılın dijital şampiyonları arasına adını yazdıran Hadise, arayı soğutmadan yeni şarkılarını yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Pasaj Müzik etiketiyle yayınladığı içinde 'Küçük Bir Yol'un dahil olduğu 3 şarkılık 'Aşka Kapandım' isimli yeni EP çalışmasıyla bizlerle.
 
Künyesinde Yıldız Tilbe ve Devrim Karaoğlu işbirliğine rastgeliyoruz. Sözlerde Yıldız Tilbe'ye, müziği ve düzenlemesi Devrim Karaoğlu'na ait 'Olsun' ile açılışı yapıyor. 
'Olsun' daha sakin, soft ve iddialı sounduyla güçlü bir hit adayı. Ancak, 'Küçük Bir Yol'un üstüne çıkabilecek mi zamanla göreceğiz. Kötü bir şarkı mı, asla değil.. Playlist'ime tabiki girdi.
 
EP'nin ikinci şarkısı söz, müzik ve düzenlemede Devrim Karaoğlu imzası taşıyan 'Sen Hiç Yorulma' ile metronom bir tık daha hızlansa da şuan için ilgimi çekmedi. Zamanla demlendikten sonra seveceğimi umuyorum. 
 
Hadise'nin bundan sonraki adımlarını merak ediyorum. İstikrarlı bir şekilde diskografisini süslemeye devam ediyor. Bu yılda yeni şarkılarla sevenlerini eli boş bırakmayacağını düşünüyorum. Yaza bi 'Prenses', bi 'Farkımız Var' bi 'Superman' gibi mega bir hit bekliyorum. İşte o zaman bal kaymak..
 
 
 
Dijital yayınlar revaçta
 
Günümüzde yerel televizyon kanallarının yerini alan dijital yayın platformları, her geçen gün büyümeye ve popülerleşmeye devam ediyor. Türk izleyicisinin büyük ilgi gösterdiği televizyon dizilerinin dijital yayın platformlarında öncelikli ürün olarak yer alması, hedef kitlenin daha da büyümesine olanak sağladı. Hedef Kitlenin istediği içeriğe, istediği süre zarfında ücretli veya ücretsiz olarak erişebilmesi, kullanıcı sayısının artmasında önemli rol oynuyor.
 
Netflix, PuhuTV, Amazon Türkiye platformlar yol almaya devam ederken, 2021'in ilk günlerinden itibaren Exxen ve Gain'de dijital pazara hızlı bir giriş yaptılar. Bir araştırmaya göre; Yeni açılan dijital yayın platformları ile birlikte toplam 139 bin 497 haberde dijital yayın platformlarından bahsedilirken, medyada son 5 yıl içerisinde toplam 333 bin 19 haberde dijital yayın platformlarına yer verilmiş.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..