Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Sinema
 

"Shrek Üç " Sinemalarda

"Shrek Üç " Sinemalarda
 

Sevimli yeşil dev "Shrek Üç" izleyicilerine kavuştu. Günümüz animasyonları artık sadece çocuklara değil her yaşa hitap ediyor. Zevkle izlenebiliyor.

Shrek tahta geçip çok sevdiği bataklığı bırakmak istemez. Çizmeli Kedi ve Eşek'le birlikte, kendisinin yerine, tahtın yeni varisini aramaya giderler. Fiona ve (Pamuk Prenses, Uyuyan Güzel gibi)masal kahramanlarından olan arkadaşları sarayda kalırlar. Bunu fırsat bilen Prens Charming, masalların kötü karakterleri ile birlikte ülkeyi kuşatırlar. Fiona ve arkadaşlarını kuleye hapsederler. Bu arada Fiona’nın Shrek’e bir sürprizi vardır.

Birinci ve ikinci filmlerin başarısını gören yapımcılar diğer bölümler için kolları sıvıyor. Konu bulmakta zorlanınca da, kolaya kaçıveriyorlar. Zaten hazır olan klasik masalları işin içine karıştırıveriyorlar. Daha filmlerin yapım aşamasında reklamları başlıyor. Böylece çocuklar merakla yeni bölümü bekliyorlar.

Son zamanlardaki animasyonlarda masal kahramanları sıkça kullanılmaya başlandı. Bilinen masalların sonları değiştirilip filmler süsleniyor. Shrek Üç’ de bunu görüyoruz. Yeşil Devi daha yaratıcı bir hikaye ile bitirebilirlerdi.

Böyle olunca çocukların aklı karışmıyor mudur? Sinemayı izlemeye gelen bir küçüğün sesi yükseliveriyor salonda; “Pamuk Prenses Fiona’yı nereden tanıyor, anne?”

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..