Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

"Şiddet şiddeti, öfke öfkeyi doğurur"

"Şiddet şiddeti, öfke öfkeyi doğurur"
 

görsel netten alıntı


Kitle aracı olan televizyon en kolay erişilen bir araçtır. Gerek ebeveynler gerekse çocuklar zamanlarının çoğunu televizyon ve bilgisayar başında geçiriyorlar. Ne yazık ki televizyon dizi ve çizgi filmleri şiddet, saldırganlık ve korku, vahşet içeriyor.

Bu yapıtları kendisine örnek alan, özellikle çocuk ve gençler tam bir değişime uğradılar. Son yıllarda dikkat çekici ve düşündürücü bir hal almıştır. Buna paralel artan ve özellikle çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşan, öldürme, yaralama, kavga, taciz, tecavüz ve tehdit gibi şiddet olayları, ürkütücü boyuttadır.

Bazı yerli diziler, bol reyting alma problemlerinden dolayı bol acılı sahneler içeren dizi ve filimler yapıyorlar. Bu sahneleri izleyenler etkisinde kalıyor bazen de aynı şeylere uygulamaya koyuyorlar. Neticede istenmeyen olaylar meydana geliyor.

Televizyonda izlediğim bazı diziler hariç birçoğunu şiddet içerdiği için bıraktım. Zira o diziyi izlediğim zaman uzun zaman etkisinde kalıyor uyuyamıyorum.

Yalan dolan ve iftiralarla insanların hayatlarını karartan kişiler, dizilerin sonunda cezalarını çekmeli ki topluma örnek olsun, ama ne gezer suçlunun yanında suçsuzlar da yanıyor ölüp gidiyorlar. O nedenle dizi yapımcıları dizileri sorumluluk bilinci içinde yapmalıdırlar.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..