Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '10

 
Kategori
Magazin
 

"Sıfır bedene" isyan bayrağını, böyle çekti!

"Sıfır bedene" isyan bayrağını, böyle çekti!
 

Halbuki bizde, " sıfır beden" olmak için kafalar gözler yarılıyor. Resimde Miranda Keer görülüyor.


Bu sefer çok kızdı mankenimiz. Taaa, Avustralya’lardan kükredi. İlkten başındaki firketeleri çıkarıp attı. Sonra elbisesini çıkarıp fırlattı. Bunlar da fazla dedi, geri kalan fazlaları attı. Kaldı “Cıbıldak!” iyi mi?

Neden böyle yaptı kendisinden dinleyelim: “ Benim için sıfır beden demişler. Ben sıfırlamadım daha!” dedi.

Ah Miranda. Gel bize de “sıfır beden” için savaş verenleri gör. Kibrit kadar peynir, bir sap tere yaprağı. Bir kıymık ekmek, bir tatlı kaşığı su” ile günlerini geçirenler var “sıfır beden” uğruna..

Moda endüstrisinde sıfır beden, “düz vatandaş” olmak demek. Daha doğrucası, podyumlardan dışlanmak demek oluyor. O bakımdan önemli. Gözde manken Miranda Keer, sıfırlanmak istemedi. Çok kızdı ve çırılçıplak, vücudunu sergileyerek iftiralara cevap vermiş oldu.

Askeriye’deki topların, helezoni olarak, namlu içinden, ucuna kadar ulaşan yiv ve set’leri vardır. Mermi ateşlendiğinde bunlarla hız kazanır. Bu çizgiler aşındı mı, o top, boru’ya dönüşür. Sıfırlanır o çizgiler. Yani “sıfır beden” olur top hazretleri de! Ört ki, ölem!

Ama kadın kısmısı sıfır bedene önem verir. Yoksa bahane edip de soyunası mı tuttu Miranda’nın. Bir keresinde, memleketindeki kaolalar için soyunmuştu. Kendisini zincirlerle, çırılçıplak ağaçlara bağlatmıştı. Protestosu, magandalar kaolaları avlanmasın diyeydi. Biz de o zaman buradan seslenmiştik. “ Bizde de ağaç var, gel buralarda soyun! Bizde de ayu’lar var! Demiştik. Tınmadı bile.

Şimdi n’olacak? Miranda için ne denmişti? “Aşırı zayıfladı da, kemikleri gözüküyor. Gizli bir hastalığı olmalı. Çok çalıştırıyorlar.”

İşte bunlara kükredi Miranda. Bir parladı ki, Alâattin’in sihirli lâmbasını “püf” diye söndürüverdi. Şimdi ortalıkta “tıs” yok! Tabi bu işten GQ Dergisi kârlı çıktı.. Neden? Boy boy ilk defa Miranda’nın çırılçıplak resimlerini yayınlandı.

İlâhi Miranda. Senin canın soyunmak istemiştir. Desinler varsınlar. Elin ağzı torba değil ki uçkurundan büzesin. Sırım sırım sıkasın, tırım tırım tırlasın. Ne demekse (!)

Ah Miranda Miranda / Dediydik zamanında / Kurda kuşa yem olma / Geliver buralara / Gidelim adda’lara / Çeşmelerde diskolara / İzmir Kalesine çıkalım / Falcı Hacer’i bulalım / Kınaları yakalım / Sülesin kaderini / Açsın bakla falını / Desin a be sen ne güzelsin / Ağzından öpülesin / Kel Haydar da sülesin / Kadifedendir kesesi / Kaleden gelir sesi / Nefes Cafer gırnatasını üflesin / Lop aşağı mançes / Lop yukarı mançes / Bir o kaleden bir bu kaleye, topları biz atalım / Mahşerlerde kaybolalım / Cennetlerde buluşalım. / Turizmcilik oynayalım / Bu yazdıklarımı hanım okur ekranlardan / Hem okuyor, hem söyleniyor öte yandan / ‘‘Beni şiirlerle tavladın, / Sıra Miranda’da anlaşılan’’

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..