Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

"SIFIR SORUN" POLİTİKASI...

"SIFIR SORUN" POLİTİKASI...
 

Bugün aslında Galatasaray'ın Fatih Terim'i konusunda yazacaktım, yarına bırakıyorum. Bu konuda çok özel ve güzel bir teorim var...
 
Bugünün konusu, ülkemin dış politikası ile ilgili. Merakımdan Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine girdim. İncelerken, ki şaşkınlığım giderek artarak, dış politika ile ilgili "Devlet Politikası"nın ne olduğunu gördüm. Uzun uzun anlattıktan sonra sonunu şu şekilde bağlıyor...
 
"Bu itibarla, komşularla sıfır sorun politikamızın tarihi bir dönüşümün eşiğinde olan Orta Doğu bölgesi için özellikle anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz mevcut reform dinamiğinin halkların beklentilerini karşılayacak, aynı zamanda bölgenin istikrar ve güvenliğine katkıda bulunacak şekilde ilerletilmesidir. Bu mümkün olabildiği takdirde sıfır sorun politikamız çerçevesinde geliştirmeye çalıştığımız işbirliği ruhunun bölgede daha da kuvvetleneceğine inanıyoruz. Türkiye olarak sürecin bu yönde gelişmesi için de elimizden gelen her türlü çabayı sarfediyoruz ve etmeyi sürdüreceğiz."
 
Devamı çok daha gerçekçi(!) görünüyor mu, siz karar verin.
 
"Ülkemiz, “komşularla sıfır sorun” yaklaşımının şimdiden görmeye başladığımız olumlu sonuçlarının, adeta durgun suya atılan bir taşın yarattığı ve giderek genişleyen halkalar gibi, önce bölgemizde ve nihayet küresel ölçekte daha da fazla görüleceğine inanmaktadır."
 
Yukarıdaki satırlar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığını resmi internet sitesinden  alınmıştır...
(http://www.mfa.gov.tr/komsularla-sifir-sorun-politikamiz.tr.mfa)
 
Yani...
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yukarıdaki satırlarda da belirttiği gibi, özellikle Ortadoğu bölgesindeki komşuları ile "Sıfır sorun" politikasını izlemekte, bu yolda çaba sarfetmekte ve gelecekteki faydalarına da inanmaktadır...
 
Bunları okuduktan sonra yaşadıklarımıza bakar mısınız... Bu isteklerin ve düşüncelerin sadece kağıt üzerinde kaldığını görüyoruz.
 
Yine resmi siteden "Dış Politika" anlayışımız şöyle noktalanıyor.
 
"Neticede Türkiye dış siyasetini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi temelinde, geniş ve yapıcı bir vizyonla ve sahip olduğu tüm imkânlardan azami surette yararlanarak hayata geçirmekte, gerek ulusal çıkarlarının korunması gerek insanlığın ortak yararına katkıda bulunulması amacıyla çabalarını bundan sonra da aynı kararlılıkla yürütecektir."
(http://www.mfa.gov.tr/dis-politika-genel.tr.mfa)
 
Dış politikada söyledikleri ile yaptıkları arasında uçurum olan, ne yaptığını bilmeyen, daha doğrusu kendi doğruları doğrultusunda memleketi felakete sürükleyen bir dış politika izliyoruz.
 
Her zaman Atatürk'ün yaptıklarının karşısında olan bu iktidar, "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesini de rafa kaldırarak dış politikasını sürdürmektedir.
 
Sınır komşularımızdan kavgalı olmadığımız kimse kalmadığı gibi, geniş coğrafyada da yalnızlığımız giderek artmaya başladı.
 
Artık söylenecek pek bir şey kalmayınca, iktidarda kalabilme adına bu kez de "Usta" hikayeleri yazılmaya başlandı.
 
Hadi hayırlısı...
 
26 EYLÜL 2013
İBRAHİM PEKBAY
 
 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..