Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

'Sihirli' fasulye deneyi

'Sihirli' fasulye deneyi
 

'Sihirli' Fasulyeler


Her ilköğretim öğrencisinin okulda yaptığı bir deney vardır. Siz de bu deneyi yapmışsınızdır arkadaşlar. Bu deneyde bir kabın içine yerleştirilen iki kat pamuk arasına fasulyeler konur, ara sıra sulanır ve gözlemlenir. Bir süre sonra fasulyelerin çatladıkları ve filizlendikleri görülür. Belli bir zaman sonra ise filizler ışığa doğru iyice uzarlar ve her öğrenci bir ‘sihirli fasulye’ ağacına sahip olur. Çocuklara çok doğal bir süreç olarak açıklanan bu olay, gerçekte olağanüstü bir mucizedir.

Bu, sıradan bir olay değildir ve insanı bir tohumun bilinç ve akıl gerektiren bir iş yaptığı gerçeğine götürür. Toprağa atılan tahta parçası görünümündeki tohumun da canlanması ve büyümesi, kendisi için gerekli olan mineralleri topraktan ayrıştırarak alması, güneşe doğru filizlenmesi, yer altına doğru köklenmesi ve çeşitli ürünler vermesi başından sonuna kadar mucizevi aşamalardır. Burada gördüğümüz olay programlanmış bir olaydır ve bir programlayanı vardır. İşte O, en üstün akıl olan Allah’tır.

Yapmamız gereken evrenin ve olayların nasıl işlediğini düşünmektir. Bu şekilde hepsinin ardındaki Yaratıcıyı görebiliriz. Kuran’da insanı düşünmeye yönelten ayetlerden birkaçı şöyledir:

Şimdi ekmekte olduğunuz (tohum)u gördünüz mü? Onu sizler mi bitiriyorsunuz, yoksa bitiren Biz miyiz? Eğer dilemiş olsaydık, gerçekten onu bir ot kırıntısı kılardık; böylelikle şaşar-kalırdınız... (Vakıa Suresi, 63-65)
Çocuk Sayfası'nın paylaşımıdır. http://www.facebook.com/CocukSayfasi

Not: Pamuğa konan fasulyenin canlanması ve büyümesi, kendisi için gerekli olan mineralleri alması, güneşe doğru filizlenmesi, alta doğru köklenmesi başından sonuna kadar mucizevi aşamalar. Ama o dönemde kaçımıza bunun, Allah'ın yarattığı bir mucize olduğu anlatıldı?.. Çocuklarımıza gün içinde tanık olduğu ilginç olayların Allah'ın yaratması olduğunu hatırlatalım.

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..