Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '15

 
Kategori
Doğa Sporları
 

"Sık sık yaban hayatı ile buluşun, ömrünüzü artırın" Dikkat. Ayı' lar kapmasın!

"Sık sık yaban hayatı ile buluşun, ömrünüzü artırın" Dikkat. Ayı' lar kapmasın!
 




Bartınlı pedalcılar, komşu kapısı yaptıkları Küre Dağlarına, pedal basmadan önce  dağ doruklarından yankılanan şu sesle haber saldılar önceden:

Heyamola heyamola
Çıktık pedallarla yola
Sapmayız biz sağa sola
Varacağız sonunda sana
Al bizi aguşuna
Selam vererek sağa sola
Çıkıyoruz biz yollara
Haydi gazamız mübarek ola


Diye diye azimle  pedallara basıldı
Sıra dağları aşıldı
Susadığımızı seninle anladık
Bahar çiçeklerinle paklandık
Buz gibi sularına kandık
Yağmurlarınla ıslandık

Eskiden bir kaval çalardı
Tozlanırdı köy yolları
Şimdi onlar, mazide kaldı
Gel ey benim Küre Dağları
İsmin de, cismin de sevdalı
Başı hep dumanlı
Ey dağların kralı
 

 

 

         “Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği” üyeleri geçtimiz hafta sonu günü  Cumhuriyet Meydanında “Doğa sever” olarak toplandılar. İstikamet Küre Dağları. Ve de  pedalcılarımız, 90 kilometrelik bahar turunu Küre Dağları için başlattılar. İstikamet  Küre Milli Parkı. Ve yol güzergahı şöyle çizildi : “ Ulus, Aşağıçerçi-Çerde-Kayacılar ve Kayadibi köyleri rotasıydı..

         Aynı 19 pedaldaşlar, 4-5 Nisan 2015 tarihlerinde Çanakkale’de yapılacak “Şehitlere Saygı Bisiklet Turu” öncesinde önemli bir antrenman oldu. Küre Dağları Milli Parkı bu yıl 3üncüsü yapılacak Bartın Bisiklet Festivali’nde 200 bisikletliyle buluşacak.

         Bartın Üniversitesinin  öğrencileri, başlarında Peyzaj Mimarı Mustafa Artar oldu halde  yaptıkları bu gezilerde, bilimsel çalışmalar da böylelikle gözden geçiriliyor, faydalı oluyor.

         Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Öğ. Üyesi Yrd. Dr. Mustafa Artar , aynı zamanda sıkı bir pedaldaş. Şöyle anlatıyor farklılıklarını: “ Bir basın açıklaması olsaydı yetkilere seslenir ve şunu derdim.

          “Eyyy yetkililer ya da kendini yetkili sananlar ya da her neyseniz… Ağaç dikmek değildir peyzaj, çiçekle bezemek hiç değil… Sakın o uyduruk ve tasarımına bile müdahale ettiğiniz pergolaları peyzaj sanmayın… Yolları ağaçlandırın, sulak alanlarınıza sahip çıkın, yaban yaşamı ile buluşturun kenti ve kuş seslerine kulak verin… "

         "Çocuklar kurbağa sesine, çekirge sesine hasret, kuşların melodilerine uzak kalmasın. Bisiklete binmeyi deneyin, bisikletliler için şehirden uzak yollar yapacağınıza… Yerel ekonomiyi canlandırın, o dükkânının önünü süpüren bakkallarınız ile… Tohumlarını paylaşsın mahalleli ve sokaklarınız ıhlamur, hanımeli koksun… Kapatın caddeleri… Kapatın top oynasın çocuklar…
Bırakın, bırakın peyzaj ile yaşasın, yaşamanın tadına varsın insanlar”

Verilen en son mesaj da şuydu: “ Sık sık doğaya çıkın. Yaban hayata karışın. Yaban yaşaması ile buluşun, ömrünüzü artırın."

PEDALCILAR,  KÜRE DAĞLARINDA BAHARI KEŞFETTİLER.

 

BARTIN' LI PEDALCILAR, BAŞLARINDA DR. MUSTAFA  ARTAN İLE BİRLİKTE BAHARIN AYAĞINA GİTTİLER. KÜRE DAĞLARINI SEVGİYLE KUCAKLADIILAR. DAĞLARDAN  SES ALDILAR, KUVVET ALDILAR, TILSIMLARIYLE BÜĞÜLENDİLER.

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..