Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

“Şike” Ligi Operasyonu

“Şike” Ligi Operasyonu
 

Futbolda Şike


Bir hafta önce yayımladığımız yazının ardından bugün futbolun farklı boyuta gelmesi, sürecin hızlı yürütüldüğünü ve mesafe kat edildiğini görmekteyiz. Yeni yapılan TFF seçimlerinin ardından ilk pazar sabahında yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin üzerinde oluşan iddialarda futbolun zevk değil, belli çıkarlar doğrultusunda gelişmekte olduğunu gördük ve üzüldük. 

28 yıldan beri büyük bir heyecanla beklediğimiz şampiyonluğa bu yıl daha da yakındık. Fakat ikili averaj ile şampiyonluğun Fenerbahçe’ye gitmesi sezon bitiminde tartışmalara neden olmuştu. Çünkü bir takımın 17 maçın 16’sını da kazanıp 9 puan önde olan bir takımı yetişip puan farkını kapatıp şampiyon olması zor. Fenerbahçe’nin kritik maçlarda puan kazanıp şampiyon adayı olan Trabzonspor’un o maçlarda puan kaybetmesi maçların ardından şüphe uyandırmıştı. 

Fenerbahçe’ye açık futbol oyunu ortaya koyan takımın bir hafta sonra Trabzonspor’a ters oyun şeklinin sergilenmesi Trabzonspor taraftarının tepkisine neden olmuştu. Şimdi soruşturma da gelinen noktada bu takımın teknik direktörü, sportif direktörü ve oyuncusu tutuklu. 

TFF Başkanı Mehmet Aydınların Pazartesi günü basın açıklamasın da şike iddialarından, ellerinde belge olmadıkları için 2011-2012 süper ligi tescillediklerini açıklayarak tartışmaların devam etmesine neden oldu. Bugün şike iddialarının gündemden düşmediği zamanda Fenerbahçe soruşturma sonrasında tutuklu olması suç unsurunun olduğu göstergesidir. Konuşmaların yer aldığı bölümlerde Aziz Yıldırımın diyalogları yer almayabilir. Bir ihtimal olabilir ki, daha fazla karışıklık olmasın diye emniyet ve savcılık bu delilleri kamuoyu ile paylaşmıyor olabilir. 

Kuşkusuz federasyonun alacağı kararda yayıncı kuruluş Lig Tv’nin önemi olacaktır. Büyük bir rakamla maçları yayınlama ihalesini alan Lig Tv bugün Fenerbahçe’nin ligden düşmesini kesinlikle istemeyecektir. Bu görüşmelerde Lig Tv yöneticileri ile Federasyon arasında ciddi manada sorun olacaktır. Fenerbahçe’nin veya diğer 3 büyük takımdan birinin ligden düşürülmesi ile yayıncı kuruluş aldığı yayın hakkını geri çevirebilir. Bu sebeple TFF nin alacağı kararın sağlıklı olamayacağı kanaatindeyim. Çünkü futbol tamamen maddi sektöre döndüğünü son haftada daha iyi anlıyoruz. Lig Tv‘nin de TFF ye aktardığı parayı da düşünürsek, TFF’nin Fenerbahçe’yi bir alt lige indirme kararını alması zor gözüküyor. 

Beşiktaş spor kulübü hakkında ortaya çıkartılan ses kayıtları doğrultusunda Türkiye Kupası maçında şike olduğu iddialarının ardından Beşiktaş kulübünün aldığı kupayı TFF ye iade etmesi tebrik edilmesi gereken bir harekettir. 

Şike’deki Fenerbahçe dalgasında Trabzonspor başkanının gözaltına alınması ile yumuşatılmaya çalışıldı. Sadri Şener emniyette kaldığı 30 saat süre boyunca değişik dalgalandırıcı haberler yapılmaya çalışıldı. Başkanın gözaltı süresi sona erince Trabzonspor rahat bir nefes aldı. Her an yapılacak olan 3. Dalga da operasyonunda farklı diyaloglar çıkması durumunda başkan Sadri Şener’in tekrar gözaltına alınabileceği endişesi içerisinde olalım. 

 

3 Temmuz sabahında yapılan şok göz altıların yapılmaması durumunda bugün hala daha Trabzonspor için şampiyonluk hayalleri kuracaktık. Maçları izlemek için büyük hevesle televizyonun karşısına geçecek, kazanılan maçın ardından sevinç, kaybedilen maçın ardından ise üzüntü ve puan kaybı ile evimize dönecektik. 

Şunu tüm Trabzonspor taraftarı gururla söylemesi gerekir. Trabzonspor, Fenerbahçe’nin güçlü lobi ve maddi gücüne karşı bu başarıyı göstermesi alkışlanması gereken bir durumdur. 

 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..