Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

‘Şike kumpası’ kuranlar toplanmaya başladı!.

‘Şike kumpası’ kuranlar toplanmaya başladı!.
 

Dün sabah ekranlara bir haber başlığı düştü:

“Şike operasyonu”

Oysa yapılan, “şike” adı altında, başta Aziz Yıldırım ve arkadaşlarını içeri tıkan, Fenerbahçe’yi içten ve dıştan kuşatarak ele geçirmek isteyen, devletin polis ve yargı gücünü elinde tutan bir “kesim”in, bunlara ek olarak, futbol kurumunun içine sızmışların, gazeteci kimlikli kimi “şahıs”ların elbirliğiyle yürüttükleri operasyonu yapanlardan bir bölümüne yönelik operasyondu.

Yani?

“Şike kumpası” operasyonu...

Mahkemenin de karara bağladığı gibi “şike”, bir “kumpas”tı. Medyanın bir kesimi, attığı başlıkla bunu çarpıtsa da, çoğunluk, adı doğru koyuyor, başlığı ona göre atıyordu.

Oysa başlık atmak, bir beceri, sorumluluk gerektirmez mi?

*****

“Şike kumpası” operasyonunda medyadan da birileri var.

O medyanın bir kesimi ki tam anlamıyla “mahkeme”ydi. Bir yanda “savcılar”, bir yanda “yargıçlar”, bir yanda “mübaşirler”...

(Gizlilik kararına karşı, ekranları dolduran gazeteci kimliği taşıyan birçok kişinin, sanık avukatlarının bile görmediği dosyadaki o bilgilere göre konuştuklarına hep tanık olduk. Devletin kanalında bile, sorulan bir soruya yanıt veremeyen bir gazeteci, eve gidince dosyaya bakacağını, yarın soruyu yanıtlayacağını söylerken, yüzünde “çiçek”ler açıyordu. Bir başka kanalda, “eli açık” biri, her akşam, “operasyon”a destek sağlıyordu. Futbol dışı konularda kalem oynatan, belge (!) nakliyatı yapanlar da cabası... )

Sonra?

Gel zaman, git zaman; devran döndü, rüzgârlar tersten esmeye başladı.

Bu arada dönen döndü; ama...

Araziye uyanlardan kimilerinin, zaman zaman eski “huyu” depreşti. Bulundukları alanda, “ön cephe”den “paralel”e yüklenme, “arka cephe”den “paralel tuzağı”nın yaptığına doğru diye bakma...

Ne yaman çelişki!..

Sadece “sağ”dan bakan mı?

“Soldan”, “ortadan” bakanlardan kimileri de öyle...

(“Paralel yapı”nın marifetlerini sergileyenler, ne garip ki, “şike” dendi mi, bunun “paralel yapı”nın bir “kumpası” olduğu tescillenmesine karşın, o "yapı”nın eylemlerine arka çıkıyorlar. Öte yandan, kimi yayın organları da, bir yandan iktidarın yaptıklarını kıyasıya eleştirrmelerine, öteki “kumpas”ları “paralel yapı”ya bağlamalarına karşın, sıra “şike kumpası”na geldi mi, ötekilerle aynı safta yer alıyor.)

Demek ki, sözkonusu futbol, takım taraftarlığı olunca, bütün ilkeler, tutarlılıklar... göz ardı ediliyor.)

Son söz:

Olumsuz örnek sayılacak kişiler üzerinden giderek, aynı kesimden olanları aynı "kefe"ye koymak nasıl yanlışsa, kendi kesimindeki olumsuzlukları savunur gözükmek daha büyük yanlıştır.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..