Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

"Şimşek" çaktı!!

"Şimşek" çaktı!!
 

Büyük iş (!) başarmışız görünen o ki..
Yusuf Şimşek kardeşimizin transferini, Yusuf şimşek Trabzonsporlu yöneticilerle, Ersun hocasıyla, Antalya'da kampta, sohbet ederlerken, Bursaspor başkanı ile işi bitirip, Beşiktaşlı yapmışız..
Gazetedeki haberde ne diyor; "....M.Denizli telefon etti, 'Yusuf ben Mustafa hocan, seni Beşiktaş'ta görmek isterim...' Yusuf da cevaben dedi ki; 'aman hocam, siz klubümle olan tarafını halledin, ben Beşiktaş'a seve seve gelirim!'....."
Peki, aklıma bir şey takıldı? Yusuf o sırada Antalya'da Trabzon kampında değil miydi? Trabzonlularla "olası" transferi hakkında konuşmuyor muydu?
Bu Yusuf kardeşimiz, 34 yaşında "bulunmadık Bursa kumaşı" sıfatını elde edebilmesinin sırrını ders olarak, seminer olarak okullarda vermeli bence.. Sakın bu cümlelerden "ulen Yusuf kötü futbolcu galiba? Baksana öyle diyo?" anlamı çıkarmayın.. Haddime değil futbolculuğuna laf etmek, edebilmem için en az onun kadar futbol oynamam gerekir diye düşünüyorum.. Ama, lütfen elinizi vicdanınıza koyun; Temmuz 2008'de bu kardeşimiz -ki bundan sonra YŞ olarak yazılacaktır- Denizlispordan askerlik problemi nedeniyle Yunanistan’ın Skoda Xanthi takımına gidiyor.. Ancak askerlik yaşının 38’e çıkmasıyla Türkiye’de kalmaya karar veren YŞ, önce Denizlispor'da oynayacağını söylüyor, ama, sonra Yunan kulübüyle olan tazminat problemini çözeceği gerekçesiyle Bursa’yla anlaşıyor... Yani, Bursaspor YŞ kardeşimizi "paranın zoruyla" takımlarına katıyorlar.. Burada sözü edilen paranın miktarını bilmiyorum, beni ilgilendirmiyor da..
Sorun birşekilde çözülüyor ki, YŞ Bursaspor'da oynamaya başlıyor.. Bir gün, "geçmişte aralarında husumet çıktığını" anladığımız Güvenç Kurtar Bursaspor'un teknik Direktörü oluyor, ama, YŞ ile "medyada ses getirecek" bir sorun yaşamadıklarını görüyoruz.. Oynuyor YŞ.. Belki futbol izleyicilerinin, Bursaspor taraftarlarının keyif alacağı kadar da iyi oynuyor? Bilemiyorum.. Neden bilemiyorum? Çünkü, yayıncı kuruluş Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan başka takım tanımıyor, maçları naklen yayınlanabilecek.. Haa! Tabii, "diğer takımlar"dan biri, bu 4 takımdan biri ile oynadığı için, her hafta dört "diğer takım"ın maçını da izleyebiliyorsunuz... Neyse mevzu o değildi..
Ara transfer dönemi başlamadan Trabzonspor'un YŞ ile ilgilendiği haberleri gazetelerin arka sayfalarını kaplıyor.. Sn. Sadri Şener başkanın "Bursa kaç lira verip aldıysa, biz de o kadar verip alırız!" son sözünü hatırlıyorum gazete ve Tv'lerden.. Gerçi bu sırada Bursaspor tarafından "biz, YŞ'i satmıyoruz, öyle bir talebimiz yok!" haberleri gelse de, "biz alırız!" muhabbeti sürüyor.. Medya'nın da "büyük gayretkeşliği ile" artık "herşey sona erecek, bu transfer tamam.. YŞ Trabzon kampında!" haberleri geçerken bantlardan (bu bant haberlerine de sinir oluyorum, yukarıdaki görüntüye dikkatini veremiyor insan?) akşam yatıyoruz, sabah kalkıyoruz, bir de ne görelim? "YŞ, Beşiktaş'ta!" Hoppala??!
Meğer bizimkiler, yani Beşiktaş yönetimi ve Mustafa Denizli, "Seriç elde patladı, Delgado ne zaman döner, dönse de bal yapmayan arıdan bal yapan arıya dönüşebilir mi? Gökhan Emreciksin'i, Abdülkadir Kayalı'yı Fener kaptı, Galatasaray zaten kimseyi almıyor, biz Zapo'da kazık yemişiz, farkında değiliz, (ya da birileri fena halde farkında?), elimizdeki Batuhan'dı, Emre'ydi, Ali Tandoğan'dı göndermişiz, bişey yapmalıyız, ama, NE?" deyip, gözlerinde çakan ışığı takiple YŞ'i buluyorlarmış? Karşılığında hiç oynatmadıkları Tuna'yı ve gencecik Aydın'ı bonservisleri ile vererek.. (Şimdi "Aydın zaten sakat" diyenler olacak.. Bu çocuk kayak yaparken sakatlanmadı, Beşiktaş'ta top oynarken sakatlandı, bu mudur "VEFA"??)
Ne diyelim? Hayırlı olsun.. Bu magazin tarafını, "etik'di, değildi, elimizden çaldılar" tarafını bir tarafa koyalım (çünkü, bu iş "tencere dibin kara, seninki benden kara!" haline dönüşür), ama, dilerim ki, hem Beşiktaş'a, hem futbolumuza katkı sağlasın.. Hatta Trabzonspor'a bile!
Beşiktaş yönetimi ve Mustafa Denizli şunu aklından çıkarmasın; "bu 'BOMBA' transfer (kiralık bile olsa) Batuhan'ın, Emre'nin, bonservisleriyle Aydın'ın ve Tuna'nın elden çıkarılmasını unutturabilecek kadar önemli bir katkı yapamaz.. Maddenin doğasına aykırıdır böyle bir şey beklemek.. İnşallah ben yanılırım.. Göreceğiz..
 
Toplam blog
: 22
: 1234
Kayıt tarihi
: 11.10.08
 
 

Ankara'lıyım. 2 çocuk babasıyım. Evliyim tabii ki.. Bir "Ankara aşığı" diyebilirsiniz bana. Beşiktaş..