Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Son Kale’deki kavganın amacı ne?

‘Son Kale’deki kavganın amacı ne?
 

Kanal Türk’te sporun nabzını tutmaya çalışırken kendi nabızlarını yükselten ‘Son Kale’ yorumcularının arasındaki gerilim, sonunda beklenen patlamayı yarattı. Özel hayatına dair açıklamalarıyla magazine malzeme veren Erman Toroğlu’na ve ‘kurunun yanında yaş da yanar’ misali Ahmet Çakar’a fena halde bozulan Reha Muhtar, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’u bahane edip ötelediği kızgınlığını açığa çıkardı! 

‘Son Kale’ye, takımının maça yeterince asılmadığı iddialarını cevaplamak için telefonla bağlanan Bülent Uygun’un, Toroğlu’nun ‘Formsuzdu’ eleştirisine ‘Antrenörün formsuzu olmaz’ karşılığını vermesi tartışma sever yorumcularımızı hareketlendirdi. Tartışmaya girmek istemediğini belirten Uygun’a rağmen Toroğlu ve Çakar’ın ‘soru’ ısrarı sürünce de kızılca kıyamet koptu. Soruların tartışma yaratacağını ve Hoca’nın görüşmeyi keseceğini, geçmiş örneklerle savunan Muhtar, konuşmasının bitiminin beklenmesini istedi. Çakar’ın ‘İzinle mi konuşacağız’ tepkisine Toroğlu da katılınca kılıçlar çekildi. ‘Ben böyle yönetiyorum. Beğenmiyorsanız siz gelin yönetin’ diyen Muhtar’ın, ‘Aaa… Fazla oluyor bu işler’ diyerek sertleşen Toroğlu’nu muhatap alıp daha sakin duran Çakar’ı es geçmesi gözden kaçmadı. Reha Muhtar’ın, Toroğlu ve Çakar’a izin vermemesiyle başlayan gerilim, karşılıklı suçlamalarla kavgaya dönüşürken bu nahoşluktan nasiplenmek istemeyen Ercan Saatçi suskunluğunu korumayı bildi. 

‘Bir reklam arasına gidiyoruz. Arkasından programı kapatıyoruz’ sözleriyle kısa kesilen ‘Son Kale’, spora dair bir şeyler vermese de, kaliteli insanların düştüğü durumu izlettirmesi açısından çok yararlıydı. Ancak aklıma takılan birkaç nokta var! Tartışmayı engellemek isterken kavga çıkartılan programda, Muhtar’ın reklam arasına erken girip ricasını kamera arkasında yapması mümkün değil miydi? Canlı yayında gösterilen tepki, birikim sonucu muydu yoksa asıl amaç Toroğlu’nu elemek mi? ‘Toroğlu-Muhtar düellosu’ bu açıdan değerlendirilince, ‘Son Kale’de değişimin habercisi gibi! 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..