Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

”Sözde Ermeni Soykırımı” ile yine aynı “Türk Düşmanı” program

”Sözde Ermeni Soykırımı” ile yine aynı “Türk Düşmanı” program
 

CBS Televizyonu’nun, artık Türk düşmanı güçlerin odağı olduğundan şüphemizin kalmadığı o rezil “60


CBS Televizyonu’nun, artık Türk düşmanı güçlerin odağı olduğundan şüphemizin kalmadığı o rezil “60 Dakika” programı yine kin kustu.

4 Mart'ta, Amerikan Kongresinde yapılacak olan “Sözde Ermeni Soykırımı” ile ilgili kritik oylama öncesi; CBS Türkiye aleyhinde propaganda faaliyeti yapması başta Amerika’da yaşayan Türkler tarafından tepki ile karşılandı.

1915 olayları ile ilgili olarak, yanlı ve kışkırtıcı bir sunumla elini toprağa sokan Amerikalı gazeteci 1915 yılından beri kaldığı iddia edilen “kemikleri” buluverdi. Programın, toplam 12 dakika süren “Sözde Ermeni Soykırımı” bölümü bir avuç toprak ve nereden oraya konduğu belli olan birkaç kemik parçası ile sonuca ulaşmış gibi tamamlandı.

Geçtiğimiz Aralık ayında aynı CBS Televizyonu’ndaki 60 Dakika programı Rum Patriği Bartholomeos’u konut etmiş ve yine Türk düşmanı bir başka programa imza atmıştı. Tabi ki buna dünden razı olan Rum Patriği Bartholomeos hazır meydanı bulmuşken Türkiye’de kendini çarmıha gerilmiş hissediyorum” ve “Türkiye’de ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Rum Patriğin bu çok gürültü koparan beyanatını biraz anımsatmak istiyorum. Bu konuda “Kin Kapısı ve Çarmıha Gerilmek” adlı, birkaç sitede yayınlanan yazım çok beğenilmişti. Yazıdan çok kısa bir alıntı:

<ı>“<ı>Rum Patriği Barholomeos ile ilgili birkaç gündür çıkan haberler var. Uzunca bir süredir içerde siyasilere, akademisyenlere ve medya mensuplarına “şirin” görünmeye çalışırken, bir yandan da içlerindeki kinin hiçbir zaman bitmeyeceğini ortaya koyan bir söylemle Amerikan CBS Televizyonu’na verdiği beyanat tartışılıyor.

<ı>Nedir bu beyanatın özeti: Tek cümle ile “Türkiye’de kendini çarmıha gerilmiş hissediyorum” ve devam ediyor “Türkiye’de ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz.”

İşte o beyanatın öncesinde ya da sonrasında çekilmiş bir fotoğraf elime geçti. Ortada Türk düşmanı CBS muhabiri, solda Rum Patrikhanesi Genel Sekreteri Elpidophoros Lambriniadis ve sağda da Rum Patriği Bartholomeos.

Yazılarım bu kadar kısa olmaz ama bu fotoğrafı “yorumsuz” sizlere sunmak istiyorum.

Hani patrik kendini Türkiye’de “Çarmıha Gerilmiş” Gibi” hissediyordu ya bu fotoğrafı gördüğümde ben de içimden şu cümleyi geçirdim:

“Canım Türkiye’m seni bu laçka ortamda çarmıha gerdiler” Gerisini o çok “ciddi” Patriğin de yer aldığı ortada Türk düşmanının yer aldığı fotoğraf zaten söylüyor.

 
Toplam blog
: 336
: 625
Kayıt tarihi
: 29.01.10
 
 

Araştırmacı yazar BOJİDAR ÇİPOF: 1953 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi; Ege Makedonyasından İsta..