Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Şüphe’nin kalıcılığı şüpheli görünüyor…

‘Şüphe’nin kalıcılığı şüpheli görünüyor…
 

‘Kavak Yelleri’nin günüyle oynamayı alışkanlık haline getiren, ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin yenisini bekleyenlere eskisiyle yeni yıl sürprizi yapan Kanal D’nin büyük umuduydu ‘Şüphe’! ‘Yaprak Dökümü’nden boşalan yeri, ‘Ana Haber’lerde bile reklamını yaptığı bu diziyle dolduracaktı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı! İzlerken ABD’de yaşıyormuşuz duygusu veren ve 13 bölümlük senaryosu hazır olan dizi, reytingde 13’üncü oldu. Hatta öyle ki, ‘Çocuklar Duymasın’a bile geçildi. İkinci bölümde de düşük izlenme oranı geldi. Aslında dizinin böyle bir sonuç alacağı başlamadan belliydi. ‘Muhteşem Yüzyıl’la başa çıkması mümkün değildi. Dolayısıyla sürpriz olmadı! 

Havalı tanıtımlarla parlatılmaya çalışılan ‘Şüphe’nin ‘Muhteşem Yüzyıl’la denk düşmesinin yanı sıra, konusunun çok bildik olması da, yapımı cazibesiz kılıyor. Milyarder işadamının vasiyeti üstünden yola çıkıp gelişmeye çalışan bir senaryo… Yine süper lüks ve sıra dışı yaşamlar gözlere sokulmakta… Sade vatandaşken birden büyük mirasın ortağı haline gelen ilkokul öğretmeni de olayın halk cephesi! İntikam, aşk, tutku, para… Tekmili bir arada! Cinselliği öne çıkartan sahneler de unutulmamış… Ailenin şımarığı ‘Meltem Kutlu’yu canlandıran Müge Boz’un payına da ‘striptiz’ düşmüş! Kısacası, entrika ve karmaşık ilişki meraklısı izleyiciyi tatmin edecek her ayrıntı dizide mevcut. Tek başına oynasa ve daha çekici bir oyunculuk sergilense, Kanal D’yi birincilik koltuğuna oturtması işten bile değil. Gel gör ki rakibi güçlü, oyunculuğu zayıf! Nitekim plazalarda çevrilen dolaplardan, boya küpüne düşmüş kadınların gündelik yaşamda nadiren rastladığımız giyimlerle ortalıkta boy göstermesinden bıkan seyirci, tercihini Saray’ın Harem’inden ve Süleyman’la Hürrem’in ihtişamından yana kullandı. 

Konusu itibariyle özellik arz etmeyen ‘Şüphe’de dikkat çekense, İsmail Hacıoğlu’nun oyunculuğu! ‘Çakal’ filminde de psikolojik oynayan Hacıoğlu, dizideki Aziz Kutlu karakterinin psikiyatr kişiliğini canlandırmakta zorlanmamış. ‘Hiç kimseye güvenme, kendine bile’ diyen ‘Şüphe’nin, bu izlenme oranıyla daha kaç bölüm görkemli hayatların küçülen kişiliklerini sergileyeceği meçhul! Bir bakarsınız Star TV’de boy gösteriyor… Malum, Kanal D düşük reyting sevmez! Çıtayı aşamayanı postalayıverir… Biz de, ‘Demiştik’ deriz! Bu aşamada Kanal D’ye önerimiz, ‘Şüphe’nin gününü değişmesi ve yapımdan daha gerçekçi oyunculuk talep etmesi… Aksi takdirde, gitti gider! 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..