Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

23 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

"Taraf" a tebrik, "Ordu" ya ikaz!...

"Taraf" a tebrik, "Ordu" ya ikaz!...
 

War Games- Harp Oyunu Filminden bir sahne.


Taraf Gazetesini tebrik ederim. Genelkurmay son aciklanan belgeler icin sahte demedigine gore, Taraf iyi calisiyor. Sanki; Genelkurmay'da, Kuvvet Karargahlarinda, 1nci Ordu'da Taraf kendi Subelerini, Daire Baskanliklarini acmis ve calistiriyor gibi. 5000 (Yaziyla besbin) sayfa oldugu soylenen bu "Plan Semineri" nin tamami nasil bu kadar kolayca, hem de ses kayitlari ile birlikte karargahtan -baska turlu- calinir? En azindan; 'HIZMETE OZEL' gizlilik dereceli oldugunu varsaydigim, bu kadar sayfayi kopyalayip, bilgisayara yuklemek bile gunler alir? Taraf'in buralarda actigi kendi Baskanliklari, atamalarini yaptigi kendi personeli olmadan bu isler olur mu? Nasil yapiyorlar, bilemiyorum. Taraf'i tebrik ederim!

ABD Hava Kuvvetleri'nde 2 yil gorev yaptim. Hicbir ABD karargahinda her subay her gizlilk dereceli bilgiye ulasamaz! Hic kimse, "Gizlilik Dereceli" bir dokumani kendi masa gozunde saklayamaz! Hic kimse, komutan dahil, gizlilik dereceli bir evraki, aksam calismak icin evine goturemez! Guvenlik Klerans'i olmayan hic kimse, cay servisi yapmak icin odaniza giremez; uzerinde calisma yapilmis evraklari imha edemez, temizlik yapamaz, telefonlara cevap veremez, santralde calisamaz... Olmadik zamanlarda; "Guvenlik Gorevlileri" odalari kontrol eder, "Guvenlik Ihlali" olup olmadigina bakarlar. Ihmali olanlari sorusturmaya alirlar. Geceleri, yanlizca "Guvenlik Personeli" odalara girer. Bilgisayar ve kameralar butun giris cikislari kaydeder. Bilgisayarlar kesinlikle acik birakilmaz...

Normal zamanlarda, "Guvenlik Gorevlileri" degisik rutbede kisileri, karargahlara giris ve cikislarinda ararlar. Arabalari dahil. Olaganustu durumlarda, komutan dahil, herkes aranir!

"Guvenlik Birimleri" profosyonel kisilerden olusur ve komutana direkt olarak baglidirlar.

Dolayisiyla; bizdeki gibi herhangi bir "ISLAK" dokuman karargahtan cikarilmaya gorsun, O' dokumanin izini dokulen 'damla' lardan bulurlar! Bu tur "Evrak Guvenligi" ihlalleri, gelismis ulke Silahli Kuvvetlerinde olamaz!

En son olan biten bu "Evrak Kaybetme-Kopyalama" konusu, Turk Ordusu icin buyuk bir "ikaz" olarak degerlendirilmelidir. Hatta; yanliz TSK degil, tum Devlet Kurumlari icin!

***

Ne yapmali?

1994 Yilinda Hava Kuvetleri bu konuda adim atmis, "Guvenlik Birimleri" olusturmus, bu birimlerde gorev yapacak elemanlarini yetistirmek icin "Guvenlik Akademisi" acmisti.

Ne oldu bu akademiye? Burada yetisen Subay, Astsubay ve Uzman Erbaslara?

Bu Akademi, destek verilse, TSK'nin tamamina hizmet verebilecek "Guvenlik Personeli" nin tamamini simdiye kadar yetistirmis, bu tur 'Evrak Calmalar-Kaybetmeler" ve Guvenlik ihlalleri de olmamisti!

***

Ozel Sektor, Guvenlik konusunda, devlet kurumlarinin onune gecmis gibi gozukuyor!

TSK dahil, devlet kuruluslarimizin "Guvenlik" konusunda kendilerine ceki duzen verme zamanidir!

Taraf'i tebrik ediyorum! Devlet kurum ve kuruluslarimizi da, "Ikaz"....

NOT:

Fotograf cogunuzun bildigi; " War Games- Harp Oyunu " filminden. Kucuk bir cocuk, bilgisayari ile Pentegon'un bilgisayari ile bulusuyor, karsilikli "Harp Oyunu" oynuyorlardi. Bilim-kurgu ve komedi agirlikli olmasina ragmen, gercekciydi!

Bu tur konularin gercek olabilecegini, bizim gencecik cocuklarimiz, ordumuzun "Savas Harekat Merkezleri" ne girerek, binlerce sayfa dokumani kopyalayarak-calarak kanitladilar!

Aslinda; "Taraf Gazetesi" ile TSK karsilikli "Harp Oyunu" oynuyorlar.

Bu " Harp Oyunu" ndan ders cikarilirsa; TSK "Evrak Guvenligi" konusunda, gerekli tedbirlerini alir ve hep birlikte biraz rahat ederiz...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..