Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '18

 
Kategori
İzmir
 

“Teklif”

“Teklif”
 

Salih arıkan


Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi Kamu yararına bir dernektir. Derneğimiz Cumhurbaşkanlığı ve farklı Bakanlıklarla Projeler yapmaktadır. İzmir'de 1995 Yılından itibaren faaliyetlerini yürütmektedir 2000 Yılından itibaren İzmir'de basmanede kendi hizmet binasında faaliyetlerini sürdürmektedir. Genel Başkanımız Ak Parti Kurucularından eski Milletvekilimiz Lokman Ayvadır. Projelerimiz Eğitim Her Engelli Aşar Birlikte Yürüyoruz ve Aşmak için Hareket et. İzmir'de Bilgisayar Temel Sekreterlik E-kpss kursları Aylık Seminerler ayni ve nakdi yardımlar İftar programları geziler piknikler basın açıklamaları radyo TV programları gazete haberleri. Sosyal medya bilgilendirmeleri blog yazılarıyla okullar yurtlar farklı kurumlarda seminerlerle toplumu aydınlatmaya çalışmaktayız.

Hükümetimiz engellilerle ilgili yasalar çıkardı. Ve İzmir'de bu yasaları yeterince topluma anlatamadık. Engelliler ve Aileleri yasaları yeterince bilmiyor. Birlikte konferans panel ve farklı etkinliklerle bu yasaları engellilere Ailelerine ve topluma anlatabiliriz.İzmir'de engelliler ve Ailelerine yönelik faaliyetler çok zayıf. Bu faaliyetleri planlayabilir ve birlikte yürütebiliriz.

İzmir'de engelliler ve manevi değerlere yönelik çalışmalar az. Kuran kursları ve Dini Eğitimler. Görme ve İşitme engellilere yönelik planlayabilir ve yürütebiliriz.

İzmir'de engellilere yönelik Belediye hizmetleri iyi değil. Otobüslerde sesli uyarı sistemlerinin yokluğu tüm araçların engellilere uygun hale getirilmesi tüm Kamuya açık binaların engellilerinde girebileceği hale getirilmesi gerekiyor. Bu konu çok önemli. Engellilerin yaşlıların hamilelerin ve bebek arabalıların hayatını kolaylaştıran faaliyetler gereklidir. Engellilerin Ailelerine psikolojik destekler verilmelidir. Özellikle zihinsel engelli çocuğu olan babalar ya Aileyi terk etmekte yâda yükü genelde anneye atmaktadır. Bu annelere psikolojik destek şarttır. Belediyelerin engelli merkezleri olmalı bu merkezlerde kurs odaları spor salonları kafeteryalar ve danışma hizmetleri olmalı. İzmir BüyükŞehir Belediyesi gibi bu merkezleri dağın başına değil de herkesin ulaşabileceği yerlere inşa etmek gerekiyor.

Engelli bakım ve Rehabilitasyon merkezleri arttırılmalı. Görme engellilere özel huzur evi planlanmalı. Kaldırım işgallerini sona erdirmek gereklidir. Belediyelerin işgaliye alma bahaneleriyle işgallere göz yumma süreci bitirilmeli. Kaldırım işgallerine caydırıcı cezalar getirilmeli. Beyaz bastona ödenen katkı payı arttırılmalı.Belediyeler beyaz baston dağıtmalı. Belediyelerde ve merkezi yönetimde hizmet veren personele işaret dili dersleri verilebilir. Engellilerin spor faaliyetlerine imkân verilmeli.

Engellilerin Dini Eğitimlerine Diyanetle birlikte destek verilmeli. Engellilerin ders araç ve gereçlerine ödenek ayrılmalı. Görme engelli öğrencilere bilgisayar ve diğer ders araç ve gereç destekleri sunulmalı. Engelli Rehabilitasyonuna destek verilmeli. Bu Rehabilitasyon tıbbi  mesleki ve sosyal olarak üçe ayrılarak planlanmalı.  Engellilerin siyasi hayatta etkin olması için çalışma yürütülmeli. Özellikle engellilerle ilgili konularda söz ve karar sahibi olmalı. Engelli belediye meclisi arkadaşlarımızın sayısı artmalı.

Türkiye beyazay derneği İzmir şubesi olarak biz engellilerle ilgili yapılacak çalışmalara her zaman destek vermek isteriz iş birliğine hazırız.
Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..