Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '15

 
Kategori
Emlak
 

"Ticari gayrimenkul uzmanlığı" artık özel

‘Ticari Gayrimenkul’ artık özel
 
Gayrimenkul sektörü her geçen profesyonelleşmeye başladı. Artık sadece gayrimenkul işi yapmak yetmiyor, kendi içinde de branşlaşmaya başladı. Bunlardan biri de ’Ticari 
 
GayrimenkulSon dönemde emlak sektörünün içinde uzmanlaşma ön plana çıkmaya başladı. ‘Ticari Gayrimenkul’ adı altında branşlaşmaya başlanan sektör, gayrimenkul piyasasında büyük paraları yönetmeye başladı. Ciddi yatırımcısı olan, ticari gayrimenkulleri işin ehline bırakılmaya başladı. Artık sadece emlakçıyım demek yetmiyor. Kendi içinde de uzmanlaşan gayrimenkul danışmanları, haklı olarak diğerlerinde ayrılmaya başladılar bile.
 
SAYILARI ARTIYOR
İş yeri almak ve onu kiraya vermek her zaman sorun olmuştur. Milyon TL’den tutun, küçük ofisler bile yatırım araçlarıdır. İlimizde bu konuda geçmişten gelen amatör çalışmalar her zaman vardı ama son günlerde nasıl bir iş yerine yatırım yapabiliriz? sorusu artı işin uzmanlarına sorulmaya başlandı. Uzman kişiler, bu soruların cevaplarını çok daha rahat yatırımcısına verebiliyor. Bu uzman kişilerin sayısı şimdilik az sayıda olmasına karşın, her geçen gün daha da artmakta olduğunu da söyleyebiliriz.
 
YÖNLENDİRİYORLAR
Ticari gayrimenkul yatırımları, her zaman büyük dikkat ister. Yürüyüş Yolu üzerinde bir iş yerini belki beş milyon TL’ye alabilirsiniz ama önemli olan bu yatırımı nasıl kira getirisiyle geriye döndürmek olduğunu unutmamanız gerekiyor. İlimizde bir çok gayrimenkul zengini, kira getirilerini düşünerek yatırım yaptığını, bu ilde yaşayan herkes bilir. Sadece parası olması yetmiyor, doğru yatırım yapmak da önemli. Burada da yatırım uzmanları devreye giriyor.
 
SEKTÖR ÇOK BÜYÜK
Sadece iş yerleri, ofisler, mağazalar değil, fabrika, depo, lojistik alanlar da yatırım için ön plana çıktı. Bir çok farklı sektörde olan yatırımcılar, fabrika ve depolar yaparak kira getirisini düşündüler. Hatta yaptıktan sonra satılığa çıkartarak kar etmeye çalışıldı. Gayrimenkul sektöründe çok büyük yatırımlar yaparak, karşılığını aldıklarını da biliyoruz. Bu kadar büyük yatırımların döndüğü bir dönemde, ticari gayrimenkul uzmanlarının yetişmesi ve sektörü yönlendirmesi de normal olarak karşılanıyor.
 
ARTIK PROFESYONELLER
Tabi ki herkes oturduğu yerden uzman olamıyor. Sektörün içinde kendi kendine veya yetiştirilme durumuyla öne çıkılması içten bile değil. Geçmişte her işi yapan emlakçıların yerine konumuyla uzmanlaşmış gayrimenkulcüler, hatta ve hatta gayrimenkul firmalarının olması doğal karşılanmalı. Eğer sizde ticari gayrimenkulünüz var, satmak istiyor veya ticari gayrimenkule yatırım yapmak istiyorsanız mutlaka destek alın. Siz de gayrimenkul danışmanıysanız, uzmanlaşmanızı tavsiye ederiz. Ticari Gayrimenkul Portföy Uzmanı Murat Hamzaoğlu www.murathamzaoglu.com.tr
 
Toplam blog
: 12
: 226
Kayıt tarihi
: 05.07.14
 
 

Emlak sektöründeyim.  ..