Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

“Top sakal” ın amacını biliyoruz da kravattan kurtulduk diye sesimizi çıkarmıyoruz

“Top sakal” ın amacını biliyoruz da kravattan kurtulduk diye sesimizi çıkarmıyoruz
 

AKP’nin kılık kıyafet serbestisinin nedeni özgürlük değil şeriata yol açmak, biliyoruz; onu yaparken yanında onu da yapıyor, yani sakalı serbest bırakırken özgürlüğü savunan statükocu cumhuriyet yönetiminin 70 yıldır dayattığı kravatı da çıkartıyor. Daha doğrusu çıkartmak zorunda kalıyor, yoksa asıl niyeti anlaşılır.

Durum gösteriyor ki Türkiye’ye şeriat geldiğinde bizler de özgür olacağız. Boynumuzda kravat olmayacak ama gericiliğin zincirleri olacak. Kravat da gericilik, zorla takarsan öyle. Yine de adamların niyetini anladığımızdan sevinemiyoruz. Napalım cumhuriyet 70 yıldır koyun güdüyor. Bir sol partinin memurlar kravatını çıkarsın dediğini duydunuz mu?

Özgürlük için özgürlük düşmanları umudumuz oldu. Şimdi ne diyebiliriz yani, adamlar “isteyen kravat takmayabilir” dedi. Bu tür özgürlüklerden korkmamak lazım. AKP türban serbestisini getirdi de noldu, memurlar çarşafa mı büründü. Her dairede birkaç tane.  

Hani laiklerin ağzına bir parmak bal sürüp kendinizi daha muhafazakar yapan bu tür özgürlükleri yapıyorsunuz tamam da biraz da tersi konuda (muhafazakarları da ileri götüren) bir şeyler yapın. Dinin özünde değil ama uygulamasında on dört asır önceden farklı bir şey yok. Hacı aynı hacı, hoca aynı hoca. Medeniyet, bilim, teknoloji dinde yasak mı yoksa?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..