Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '10

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

"TÜKORDER" Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği'nden kamuoyuna duyurulur

"TÜKORDER" Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği'nden kamuoyuna duyurulur
 

"Tükorder" Kamuoyuna tekzip açıklamasında bulundu...


TÜRKİYE KAMUOYUNA DUYURULUR;

"Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi, adına işbu açıklamaların yapılması zarureti doğmuştur.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilcilikleri, tüzel kişilikleri olarak hiçbir siyasi misyona taraftar olmamakla birlikte, Mustafa Kemal Atatürk, tarafından kurulmuş bulunan ve adına;

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ” denilen bu sevgili ülkemizin, “Türk Vatandaşları” olarak, “Ne Mutlu Türküm Diyene” söyleminin de, destekçisi olmaktan, daima onur ve gurur duyduğumuzu açıklamakta yarar görmekteyiz.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği

Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinde, üye olanlar ile gönüllü görevli bulunanların da aynı ilkeler doğrultusunda “TÜKORDER” Ana Tüzüğünü kabul etmiş oldukları kesindir.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinin mensupları, şanlı tarihimize saygı duyarlar.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinin mensupları, şanlı ordumuza ve kolluk güçlerimize sevgi, özünde Hukuka saygı duyarlar.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilcilikleri, “TÜRKİYE CUMHURİYETİ” ne daima sadakatle bağlıdırlar.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilcilikleri, Türk olmanın onur ve bilincine ve de tekamülüne sahip bireyleri bünyesinde barındırır.

Yasa ve Tüzüklere aykırı davranışları öğrenilen, bildirilen ve somut olduğu tespit edilen bireyler, çatılarımız altında hizmetleri meccani ve gönüllülük kapsamında dahi olsa barınamazlar, barındırılamazlar.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinin mensupları, TC. Anayasası ve Yasalarına, Tüzük ve Hükümlerine riayet etmekle yükümlüdür.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilcilikleri, Tam Bağımsız Bir Sivil Toplum Örgütüdür.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilcilikleri, bugüne kadar, hiçbir maddi devlet yardımı almadığı gibi;

Yanı sıra teklifi yapılmış binlerce Euro’luk “Avrupa Birliği” Programlarından, hibe dahi kabul etmemiştir.

İçerisinde “Tükorder” inde yer aldığı; kısa adıyla “TÖDEF” olan, Müteşebbis Kurucu Başkanı, Öner Samanlı’nın olduğu, “Tüketici Örgüt ve Dernekleri Federasyonu” kurucu girişimci üyesidir.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi; Dünya ülkeleri, tüketici örgütlerinin, Uluslararası “The Consumers Coustoom” bilgilenme ve dayanışma kurullarının onursal üyesidir.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilcilikleri, yurt genelindeki birçok il ve ilçe “TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ”lerinde, Tüketici Temsilciliği sıfatıyla resmi olarak görevli üyeliklerde bulunmaktadır.

Yurt genelinde TC. Tüketici Mahkemelerinde, görüş ve raporlarına gerektiğinde müracaat edilen, “Bilirkişi Ehliyeti”ne sahip 172 “Bilirkişi” si bulunmaktadır.

Amacı karşılıksız hizmetler olan ve gönüllülerin destekleriyle faaliyetlerini sürdüren hizmete yönelik, sloganı;

“HEPİMİZ BİRER TÜKETİCİYİZ. BİLİNÇLİ ÜRETELİM BİLİNÇLİ TÜKETELİM”

Ve;

“ULUSAL HEDEFİMİZ BİLİNÇLİ BİR TÜKETİCİ TOPLUMU OLUŞTURMAKTIR” olan, kamuoyunda da başarılı somut çalışmalarıyla fark edilen bir sivil toplum örgütüdür.

TC. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, tarafından verilmekte olan, “YILIN TÜKETİCİ HİZMET ÖDÜLÜ”nü, kuruluşundan bu yana, 3 kez almıştır.

TC. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, “TÜKETİCİ KONSEYİ” Üyesidir.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Mersin ve Akdeniz Şube Temsilcilikleri, “MSTB” Mersin Sivil Toplum Birliği” Yönetim Kurullarında destekle üye bulunmaktadırlar.

Derneğimizin kısaltılmış ismi, “TÜKORDER” dir.

Derneğimizin “TÜKORDER” açılımı ise; “TÜ” Tüketiciyi, “KOR” Korumayı, “DER” Derneği, ifadeyle anlam kazanmaktadır.

İsminin önünde ve/veya devamında, “ÇEVRE” ve/veya başka bir eklenti ise, asla bulunmamaktadır.

Tescilli iki adet logosu fotoğraflarımızda görülmektedir.

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi, olarak İçişleri Bakanlığı onaylı kuruluş tüzüğüne ve yurt genelinde örgütlenme ve/veyahut faaliyet iznine sahiptir.

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi denetiminde;

Tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve diğer sosyal, siyasi, ülkesel ve yerel teşkilatlanmalara ilişkin bilgileri içeren haber ve yazılarıyla, yine tam bağımsız siyaset çizgisinden hareketle, ulusal yayın hakkına sahip, yayın organımız; “TÜKETİCİ GAZETESİ” dir.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği

Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinin mensupları bireysel olarak, bir siyasi partinin gönüldaşı, üyesi, görevlisi olsalar dahi, “TÜKORDER” çatısı altında, işbu siyasi kimliklerini ön plana taşımamakla yükümlüdürler.

Son günlerde, gerek Derneğimiz Genel Merkezine ve gerekse de, e-posta iletişim guruplarında, bir kısım şahsiyetlerin ve/veya sivil toplum örgütlerinin,

Adımızı ve/veyahut mensubumuz olduklarının savı ile hareketle, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan;

TC. Anayasa Değişikliği Referandumunda, “EVET” yada “HAYIR” taraftarı olduğumuza ilişkin beyanatlarının bulunduğuna dair, bilgiler edinilmiştir.

İsimleri; “Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği, olmayan, ancak ismimizi çağrıştıran, kimilerinin önünde benzer “TÜKETİCİ” ibaresi ve/veyahut ilgisi olmamakla birlikte, “Çevre ve Tüketici” gibi ön ilintilerin bulunduğu kurum, örgüt ve/veyahut dernekler ile hiçbir ilişkimiz ve birlikte ortak basın açıklamalarımız da bulunmamaktadır.

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinin mensuplarının ; Genel Başkanı olarak, “Öner SAMANLI” imzası ile, yaptığı ve/veya yapacağı tüm açıklamalar ve/veya basın bildirileri, gerek hukuki ve gerekse de Sivil Toplum Örgütlerinin uyması gereken, yasal statü ve koşullar kapsamında yapılmaktadır.

Hiçbir yasal ve de meşru olmayan tavıra, Davranışa, kamuoyunu bilgilendirmeye ve de yönlendirmeye, “Tükorder” bünyesinde tevessüle müsaade edilemez!

Ülkemiz seçim sisteminde, herhangi bir siyasi partiye oy verilmesi, gizli oylama, açık tasnif sistemine dayandığı da kişi ve kuruluşların malumları olmak zorundadır.

Bu nedenle;

Gerekse, üyelerimizden ve/veyahut gönüllülerimizden ve/veyahut görevlilerimizden olmakla birlikte, internette, kişisel sayfaları, kurumsal siteleri, blog ve/veyahut forum ortamları, facebook vb. paylaşım sitelerinde adresleri bulunan şahısların kamuoyunda;

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerini” temsilen beyanatları, örgütümüzü bağlamamaktadır.

Bu tür beyanatlar, görmüş yada duymuş olalım ve/veya olmayalım,

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi ve Şube ile Temsilciliklerinin, bu gibi haller, bilgi ve muvaffakatı haricindeki illegal tezahürlerdir.

NETİCE İTİBARIYLA:

“Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi’ni temsilen; İnternette yayında bulunan kurumsal sitemiz;

http://www.tuketiciyikoruma.org olarak yayındadır.

Yanı sıra; İnternette yayında bulunan; Doğan Medya Holding Gurubunca, teessüs ettirilmiş bulunan, “Milliyet Blog İnternet Sitesinde” aşağıdaki linklerde de, ziyaretle görüleceği üzere resmi - gayrı resmi sıfatlara haiz sayfalarımız da bulunmaktadır.

“MİLLİYET BLOG İNTERNET SİTESİNDE” BULUNAN SAYFALARIMIZ;

· “TÜKETİCİ KÖŞESİNDE SEMRA ABLANIZ” sayfasında;

Semra Şahin, tarafından yetkiyle, tüketici bilinçlendirmesi ve sorunlarına çözümlerin kamuoyu ile paylaşılmasına ve diğer hususlarda, görüş ve bilgilerin aktarılmasını sağlamak gayesiyle, yayında bulunan sayfanın, linki aşağıdaki gibidir;

“Tüketici Köşesinde Semra Ablanız” Semra Şahin’le ilgili link adresi;

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=1827959

· “TÜKORDER” GENEL BAŞKANI “ÖNER SAMANLI” sıfatıyla, tüketici bilinçlendirmesi ve sorunlarına ilişkin çözümlerin kamuoyu ile paylaşılmasına ve diğer hususlarda, Eğitim Uzmanı, Mali Müşavir, Gazeteci, Şair ve Yazar; Öner Samanlı’ nın görüş ve bilgilerinin aktarılması gayesiyle yayında bulunan sayfanın linki aşağıdaki gibidir;

“Öner Samanlı” ile ilgili link adresi;

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=1549605

· “Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi’nden yazı görüş ve eylemleri ile uygunlukları onayımız altında bulunabilecek bir kısım yazar, fikir sahiplerinin ise tukorder@hotmail.com e-posta adresimize müracaatla gerek kişisel ve gerekse de kurumsal internet yayın hizmetlerine uygun görülenlerine linklerimiz izinle verilebilmektedir.

· Kişisel olarak, müracaatla, Milliyet Blog İnternet sitesinde yakın zamanda yazı ve görüşleri ile yeni katılımcı, Sayın; “ERHAN SOYSALTÜRK” için, sayfamızdaki yayınlarımızdan alıntı yapabilmesi, sayfasında yayınlayabilmesi, ve/veyahut bu alanda kaynaklarımızdan yararlanması, kaynak mecraları da gösterilmesi kaydıyla, ricaları uygun görülerek oluru, verilmiştir.

“Erhan Soysaltürk” ile ilgili link adresi;

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=2172565

· “Tükorder” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Genel Sekreterlerinden, Sayın; ATİLA ŞAHİN’in de internetteki kişisel ve paylaşım sitelerinde gerek Öner Samanlı ile ilgili ve gerekse de, Derneğimizle ilgili ve de, Kurucusu ve Editörünün, “Öner SAMANLI” olduğu, Türkiye ve Dünyanın En Kapsamlı “ATATÜRK SİTESİ” olan http://www.ataturksitesi.com hakkındaki legal olan tüm yazı ve görüşleri bulunması da, hukuki sorumlulukları kendilerinde bulunmak kaydiyatıyla kurumsal ve şahsi bilgi ile olurlarımız dahilindedir.

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Merkezi adımızı kullanarak, haber mecralarına, ve/veyahut, Genel Başkanı, gibi sıfatlara haiz tanımlamalarla,

“12 Eylül Anayasa, Halk Referandumunda EVET yahut da HAYIR” beyanatları verenler, izinli ve/veyahut izinsiz basın açıklamaları yapanlar hakkında,

Tüm Yasal Şikayet Haklarımız, Saklı Kalmak Kaydı Şartıyla;

Tüm basın, yayın ve internet ortamlarındaki yazı ve haberler ile söylemleri tarafımızdan yapılanlarının dışındakileri TEKZİP ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla arzederiz. 20.07.2010

“Tükorder”

Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği

Genel Merkezi adına,

Öner SAMANLI

Genel Başkan

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..