Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

"Türk değil de Türkiyeli denmesi beni rahatsız eder."

"Türk değil de Türkiyeli denmesi beni rahatsız eder."
 

Milli Anayasa'ya Evet!...


Yeni Anayasa hazırlık çalışmalarında ‘vatandaşlık’ tanımında “optimum” olabilmek; ancak ‘Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme haklarının bulunması ile

‘Türk Milletini’ oluşturan halkların ‘millet’ unsurunu oluşturmalarında ‘din-mezhep,’ ‘dil,’ ‘ırk,’ ’deri rengi,’ ‘etnik köken’ gibi ayırım gözetilmez.

Üniter  yapısı ile Türkiye Cumhuriyeti(T.C) Devleti’nin ‘ ülke, millet ve egemenlik unsurlarında ‘teklik’ olduğu gibi, devletin ‘yasama,’ ‘yürütme’ ve ‘yargı’ organları açısından da ‘teklik’ söz konusudur

Türk Tarihinin ‘orijini’(soy) ‘Gök Türklerden’ başlar, ‘Osmanlı İmparatorluğu’ ile olgunlaşır, T.C. Devleti ile devam eder.

Türklerin varlığını ve yeni kurulan T.C Devleti’ni tartışmasız kabul eden ‘Lozan Barış Antlaşması,’ bir önsöz ve beş bölümden oluşan 143 maddedir.

‘Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizme karşı kazanılan askeri zafer siyasal zafere dönüştürülmüş, tüm sömürge halklarına örnek olan bu başarı Hindistan, Arabistan ve Kuzey Afrika’da bağımsızlık inançlarını kamçılamış, sömürgeciliğin sonunu getirmiştir.

Daha  Cumhuriyet’ten önce 1492 yılında İspanya’daki engizisyondan kaçıp Osmanlılarca kucak açılmış ve kabul edilmiş, ‘Yahudi’ dinine mensup bir “Türk Vatandaşıyım” diye başlıyor e-mailine Rafael SADİ…

Öncelikle  ‘ulusal bütünlüğümüz’ ile ilgili endişelerini şöyle dile getiriyor:’Türk ve Türkiyeli kavramlarının ortalıkta dolaşması kesinlikle gizli bir bölücülük. İlginç ve güzel bir mozaik olan Türkiye’nin yapısını kökünden sarsmaya dengeleri alt üst etmeye sebebiyet verebilecek bir durumla karşı karşıyayız gibi geliyor bana.

1955 yılında doğup 1961 yılında İlkokul 1. sınıfa girdiğim günden itibaren “Türküm, doğruyum, çalışkanım” tümceleri ile beynime benim Türk olduğum kazıldı.

Bayrağım ve Milli Marşımın ne olduğu öğretildi ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak kurucusu ATATÜRK’ün söylediği ”Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü okul duvarında, kitabımda  ve her türlü malzemenin üzerinde öğrenerek bilinçlendirilerek büyüdüm.

Şimdilerde birileri kalkacak ve bana “Yok kardeşim sen Oğuz  ve Kayı Boylarından, Orta Asya’dan gelmediğin için Türk değil Türkiyelisin” diyecek ve ben de “Ha peki haklısınız diyeceğim.”

Hadi canım sen de…

Ne olacak benim 50 yıllık eğitimim, öğrenimim. Ne olacak 32 yaşına gelmiş oğluma, 29 yaşına gelmiş kızıma verdiğim Türk Eğitimi Kimliği, şimdi kalkıp kendilerine ‘kusura bakmayın çocuklar, biz Türk değilmişiz, sadece Türkiye’liymişiz mi?  diyeceğim.

Bunun adına milleti bölmek, halkı parçalamak denmez mi? Kimse bana ‘üst kimlik,’ ‘alt kimlik’ hikayeleri anlatmasın.  Her birimiz bu ülkede ne olduğumuzu biliyoruz. Dinlerimiz, ırksal veya yöresel farklılıklarımız olabilir ve bu hiçbir zaman bizleri rahatsız etmedi. Şimdi ne oldu da birden bire azınlık sayılacakmışım? Benim atalarım kendilerine özel haklar verebilecek azınlık statüsünü Lozan Antlaşmasında bile kabul etmemişler. “Biz Türk Vatandaşıyız”  deyip azınlık haklarını red etmişlerdir.

Lütfen dikkat edelim. Birileri Türkiye ile oynamak istiyor. Yarın öbür gün bakacaklar ve “eee bakın sizin tamamınız Türk değilmiş. 70 milyon Türk’ten şu kadarı Kürt, şu kadarı Alevi, şu kadarı Süryani, şu kadar Keldani, bu kadarı Laz, öbürleri Yahudi, bilmem ne kadar Ermeni, kala, kala bir milyon Türk kaldı. Bu kadar Türk için de bu kadar 777 bin kilometre kare arazi fazla. Gelin şunu efendi, efendi paylaşın” diyecekler.

Ne olacak o zaman?

Gözümüzü dört değil yirmi dört açsak yetmez, bu iş yanık kokuyor.

Sizi bilmem, bana TÜRK DEĞİL DE TÜRKİYELİ DENMESİ BENİ RAHATSIZ EDER.

Rafael SADI                 

Fazla söze gerek var mı?                                               

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..