Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

"Türkiye ara eleman ülkesidir, mucit çıkaramaz!"

"Türkiye ara eleman ülkesidir, mucit çıkaramaz!"
 

''Memleketi olan Trabzon’un Of ilçesinde Çakıroğlu Vakfı’nca düzenlenen iftar yemeğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu ve “konumu itibariyle” mucitler çıkaramadığını, bunun için gençlerini ara eleman olarak yetiştirmeye odaklanması gerektiğini'' söyledi.

Şimdi ben kendi payıma bu lafa darıldım. Bakan bunu neye dayanarak söylemiş ? Gerçi bakan, İslam ülkelerinin durumunu güzel özetlemiş diyebilirim. Bu cümleyi bir ateist kursaydı medyasıyla, vekilleriyle linç girişimi olacaktı ''Müslümanları aşağılıyorlar'' diye. Her neyse, bu milleti neden küçük gördüğünü anlamadım. ''Bu gözlem kendi çevresine mi bakarak yoksa, genel bir gözlem mi ?'' derseniz, ben kendi çevresine bakarak oluşturulmuş bir gözlem derim. Başarısız olmamızın nedeni Müslüman olmakmış sanırım. 

Bakan konuşmasının devamında ''Biz tarım ülkesiyiz. Buluş, icat yapamıyoruz'' demiş. Burada ben sözü değerli gazeteci Yılmaz Özdil'e bırakıyorum. 

''Kendi kendine yeten yedi ülkeden biriyken... Buğday ambarı’nın buğday ithalatında şampiyon olacağı, nohut’u Meksika’dan, mercimek’i Kanada’dan, sarımsak’ı Çin’den alacağı, el âlemin patates’ine fasulye’sine muhtaç kalacağı, topraklarımızın İsrail’e satılacağı aklınızın ucuna gelir miydi? Taaa Uruguay’dan inek getirmek çılgın proje değil de nedir?''(19 Nisan 2011 / Çılgın Proce) 

***

Hazırcı zihniyet beyanları bunlar. Örneğin, ekonomide bir açığı kapatmak için başka bir kurumu satarak  o açığı örten zihniyet demeci bunlar. Bu hem millete hem de ağızlarına sakız yaptıkları %50'ye hakaretten başka bir şey değildir ne yazık ki. Herkesin müteahitliğe soyunduğu ülkemizde mucitlik, bilim adamlığı gibi sıfatlar rafa kalkıyor.

Bakın size mucitlik ile alakalı güncel bir örnek vereyim.

''Türkiye’den Elif Bilgin’in (16) binlerce proje arasından sıyrılarak 15 Global Finalist’ten biri olmaya hak kazandı. Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair)

“Muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” fikrine dayanan çalışmasıyla hem finale kalan hem de Scientific American “Science in Action” jüri özel ödülünün sahibi olan lise öğrencisi Elif Bilgin, şimdi Türkiye’den ve dünyadan alacağı oylarla Büyük Ödül için yarışacak.''

Ayrıca ODTÜ'nün, ASELSAN'ın ve Tübitak içinde pek çok mucidi barındırırken ve pek çok icada imza atarken neredeydiniz acaba ? Gerçi, Aralık 2012'de ''Olmaz olsun bu ODTÜ'' demiştiniz. Akademik güçlerini epey hafife almıştınız.

***

Özetle, bakanın açıklamaları bu milleti epey hafife aldığını gösteriyor. Her yere üniversite açan ama ara eleman ülkesi olduğumuzu iddia edenler bakalım bundan sonra daha nasıl pot kıracak ! Ben sadece dini hayatın her alanına sokmaya çalıştıklarından dolayı talihsiz bir açıklama olmuş diyebilirim. Siyasi fikirlerim oluşmaya başladığı zamandan beridir, hep bu ülkenin bilim ile uğraşması, devletin ise bilim için yatırım yapması gereğini savundum. Eğer batı bizden 10 gömlek üstteyse bunu bilime borçlu. Bu hususta sormak lazım. Madem bu ülke ara eleman ülkesi. Son 10 yılda bu durumu iyileştirmek için hangi atılımlar yapıldı ?

İmam - Hatip okullarına yapılan yatırımların yüzde kaçı bilime ayrılıyor bu ülkede ?

Sorun memlekette değil dostlar.

Sorun bu zihniyette !

Ben kendi adıma, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti zekidir, Türk miileti çalışkandır.'' sözünü örnek alıyorum.

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..