Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

"Türkiye Şehitlerini Uğurluyor!.. "Sizi Toprağa Değil, Yüreğimize Gömdük... Vatan Size Minnettardır!

"Türkiye Şehitlerini Uğurluyor!.. "Sizi Toprağa Değil, Yüreğimize Gömdük... Vatan Size Minnettardır!
 

“İstanbul'da 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan şehit askerlerle ilgili bir mesaj geldi: 'Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük... Vatan size minnettardır.' yazısının dikkat çektiği görselde Akar'ın, "Silah arkadaşlarımız, 26 Kasım 2018'de şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." mesajına yer verildi.

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu yapan helikopter, askeri alana sadece 25 metre kala bir sokağa düştü. Kazada 2'si subay, 2'si astsubay 4 asker şehit oldu, bir çavuş da ağır yaralandı.

Görgü tanıklarından biri "Helikopter havada birkaç kez döndü, evin duvarına çarpıp boşluğa düştü" diyerek kazayı anlattı. Olay yerine giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, pilotların kimseye zarar gelmemesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı. Kahraman pilotların gayreti ve kaza sırasında sokakta kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

BAKAN AKAR'DAN MESAJ

Hulusi Akar'ın mesajı Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yayınlandı.

Akar'ın mesajı şöyle:

"Silah arkadaşlarımız, 26 Kasım 2018'de şehit olmuştur. kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." (Sabah Gazetesi, Güncelleme Tarihi: 26.11.2018 21:13)

***

Sarıkamış’ı yaşıyoruz her an, her dakika, her gün…

Çanakkale’yi yaşıyoruz her an, her dakika, her gün…

Sakarya’yı, Dumlupınar’ı yaşıyoruz her an, her dakika, her gün…

Türkiye şehitlerine ağlıyor: Her gün…

Türkiye şehitlerini uğurluyor: Her gün…

Erlerimiz, erbaşlarımız, astsubaylarımız, subaylarımız, paşalarımız; Peygamber Ocağı’mızın sevgilileri, hepimizin sevgili Mehmetçikleri…

Hepimiz minnettarız sizlere…

Ruhunuz şadolsun aziz şehitlerimiz…

Şehitlerden geriye ne kalır: Sabır, kahır, gözyaşı, acı, keder ve hep diri kalan ümit…

Ulu ve dualı Türk Milleti dertli millettir, vatanı güzeller güzelidir; Mehmetçikleri umudu, güveni, gözünün nuru, başının tacıdır…

Ne diyelim: Ağlama vaktidir ve ağlıyoruz!..

Bilge Kağan ruhlu, Mete Han ruhlu, Alparslan ruhlu, Fatih ruhlu paşa ne diyor; o ruhla, o cevherle güç tazeleyelim; biter mi o ruh, biter mi o cevher; bitmez!..

"Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin en büyük payı senindir." Atatürk

 

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..