Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

"Ucube" heykelin yıkılışını protesto eden Ressam Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı...

"Ucube" heykelin yıkılışını protesto eden Ressam Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı...
 

Gerçek Gündem'den alınmıştır.


İlahi Bedri Baykam… 

Senin “Ucube(!)” heykellerin yıkılmasına karşı çıkmak neyine? 

Kars’a dikilen İnsanlık Anıtını savunmak sana mı kaldı? 

Kültür Bakanımız, ne kadar da güzel savunuyordu… 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan “Ucube” diyor, Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay, yok Başbakan “Ucube” demedi, ülke olarak biz yanlış anladık diye düzeltiyor. Başbakan bir kere daha çıkıp, “Evet o heykel için “Ucube” dedim” demese, kimse Başbakan’ın neye “Ucube” dediğini anlamayacak. 

Biz gelelim, her lafa maydanoz, pardon her olaya en önce atlayan Ressam Bedri Baykam’a: Senin “Ucube(!)” bir İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasını protesto etmen için bir neden var mı? 

Eğer sen sanatçı arkadaşlarınla, 23 Nisan gibi ‘Kutlu Doğum Hafta’sının kutlandığı bir zaman diliminde, “Ucube(!)” İnsanlık Anıtı’nın yıkılışını protesto etmek için Kars’ta ne işin var? 

İşte böyle seni Kars’a yollarlar!.. 

Evet, İnsanlık Anıtı’nın yıkılışını protesto etmek için Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'ndeki bir toplantıya arkadaşları ile birlikte katılan Ressam, yazar, siyasetçi Bedri Baykam, toplantı çıkışı uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. 

Bu olay üzerine ne söylenebilir ki? 

Bir ülkenin Başbakanı çıkıp, bir sanatçının yaptığı ve adına “İnsanlık Anıtı” dediği heykele “Ucube” diyerek yıkılmasını istiyorsa, bu yıkıma karşı çıkan herkes, öyle veya böyle bir şekilde saldırıya uğrar. 

Bedri Baykam ve diğer yaralı Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..