Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

Ukrayna, Shevchenko ile 3 puan kazandı, ya Cüneyt Çakır?

 Ukrayna, Shevchenko ile 3 puan kazandı, ya Cüneyt Çakır?
 

Ukrayna-İsveç maçı için ekran başına geçenlerin gözü, büyük bir olasılıkla, Cüneyt Çakır’daydı. Futbolseverleri ekran başına çeken de, “Avrupa Şampiyonası’nda biz yokuz, hiç de değilse, hakemimiz var” yaklaşımı olmalı.

İlk yazımızda da vurguladık, Cüneyt Çakır, Avrupa’da farklı bir anlayışla maç yönetiyor. Bu nedenle Cüneyt Çakır için,  “İyi bir hakem, ama içeride her zaman ‘iyi maç’ yönetemedi. Avrupa maçlarında olduğu kadar, ‘yürekli’, ‘kararlı’ olamadı.” saptamasını yaptık.

Cüneyt Çakır, bu maçta da kendini kanıtladı. Bunun sürmesini, içeride de böyle olmasını dileyelim.

Gözler, Cüneyt Çakır’ın dışında, iki ünlü, aynı zamanda rakip iki futbolcunun da üzerindeydi:
Shevchenko ile Ibrahimovic.

İkisi de “yıllanmış şarap” sayılırdı.  Ne yapacakları, “gemisini kurtaran kaptan” rolünü üstlenip üstlenmeyecekleri merak konusuydu. İki emektar, ikinci yarıda ortaya çıktılar; fazla gol atan Shevchenko olunca, üç puan da Ukrayna’ya gitti. Fransa ile İngiltere’nin, ikinci yarıda seyirciyi uyutarak, beraberliğe razı olmaları, Ukrayna’nın işine yaradı.

*****

Bizim,  geçenlerde, “hazırlık maçı”nda güle oynaya yendiğimiz takım gitmiş, işin ucu puana dayandığı için, yenmeyi kafaya koymuş bir takım gelmişti.

Ukrayna, İsveç’e oranla daha atak/ etkili olmasına karşın ilk golü Ibrahimovic'in ayağından yiyen oldu. Ama Shevchenko, zaman geçirmeden kafasını kullandı, goller geldi.

Maç, bir bakıma, 10 dakika içinde bitmiş oldu.

İsveç’in gol atmaya çabası yetmezken, Galatasaraylı Elmander, son dakikada yakaladığı fırsatı kullanamadı. Kullansaydı, bütün takımlar, ikinci maçlara aynı puanla başlayacaktı.

*****

Cüneyt Çakır ile arkadaşları ne yaptılar?

Onları zorlayacak durumlar olmadı. Bunda futbolcuların payı da büyüktü; çünkü onlar, futbol oynamak için sahaya çıkmışlardı.

Maça, kafasını kullanan Shevchenko damga vurdu.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..