Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

"Ülkücüler ve MHP'liler blok halinde hayır oyu verecekler"

"Ülkücüler ve MHP'liler blok halinde hayır oyu verecekler"
 

MHP, HAYIR KAMPANYASINI BURDUR'DA BAŞLATTI.


MHP, Burdur’da Hayır Kampanyasını Başlattı

Tunca Toskay: "Ülkücüler ve MHP'liler Blok Halinde Hayır Diyecekler!"

Tunca Toskay'ın Başkanlığındaki Milletvekillerinden

Oluşan MHP Heyeti Referandumda Hayır Kampanyası Başlattı

Ülke çapında Referandum rüzgârları birdenbire hızlı esmeye başladı.

MHP İl Başkanlığı, Tren İstasyonundaki Medusa Kafede kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek Burdur halkını Referandumda Hayır oyu vermeye çağırdı ve Hayırın nedenlerini açıkladı.

Tunca Toskay Başkanlığındaki, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Antalya Milletvekilleri Mehmet Günal ve Hüseyin Yıldız, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'dan oluşan MHP Heyeti, MHP Burdur İl Başkanlığının düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla biraraya geldi. Toplantıya İl Yönetim Kurulu ve partililer, ilçe ve belde yöneticileri ve başkanları, belediye başkanları, Meclis üyeleri katıldı.

Toskay, yaptığı basın açıklamasında Başbakan'ın Ülkücülere yönelik demagojisine değinerek, Milliyetçileri ve Ülkücüleri Başbakan ahmak, geri zekâlı mı sanıyor?" diye sorarak, onlar Referandumda avuçlarını yalayacaklarını, zira Ülkücülerin blok halinde hayır diyeceklerini ifade etti.

Tunca Toskay, “bunların ağlama mevsimi”nin geldiğini, bunların oy için avuç açtıklarını, oy için ağlaştıklarını, ancak bunların civan gibi delikanlı şehitlerimiz için bir damla gözyaşı dökmediklerini, kendilerinin bunları Yüce Divan’a göndereceklerini, bunun bir “namus sözü” olduğunu belirtti. AKP’nin ilerde bütün suçlularının “yandaş” hale getirilmiş Yüce Divan’da aklanmayı umduklarını, Anayasa değişikliğindeki amaçlarından birinin bu olduğunu, diğer önemli bir amaçlarının da, kendilerine ABD ve AB ile APO tarafından verilen Kurtuluş Savaşı sonucu oluşmuş olan “kuruluş felsefesi”ni, yani Anayasadaki değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek Cumhuriyetin niteliklerini değiştirme direktifi doğrultusunda yapacakları yasa değişikliklerinin “yandaş” hale getirilmiş Anayasa Mahkemesinden dönmesinin önlenmesi olduğunu vurguladı.

Zaman aşımı olmasa bile Türk Ceza Yasası’nın 7. maddesi nedeniyle 12 Eylül Generallerinin yargılanamayacağını belirten Toskay, bu maddenin değiştirilip değiştirilemeyeceğini soran bir gazeteciye bunun mümkün olmadığını, zira evrensel bir ilkeyi içerdiğini, Roma’dan bu yana modern hukuk kurallarının başında geleni olduğunu belirtti. “Bunlar Ülkücüleri ahmak, geri zekâlı mı sanıyorlar” diye soran Toskay, 7. maddenin, suçun işlendiği zaman yürürlükteki kanuna göre suç sayılamayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemeyeceğini ve güvenlik önlemi uygulanamayacağını ifade ettiğini, Anayasaya koydukları 35. maddeyle de bunun sağlandığını açıkladı. Kaldı ki, zaman aşımı da zaten 12 Eylül 2010 tarihinde dolmakta olduğunu belirten Toskay, “demagoji gördük ama bu kadarını görmedik… Bu kadar düzeysiz bir Başbakan da görmedik.” Dedi.

Heyet, öğleden sonra da BUTSO salonunda partilileriyle biraraya gelerek Referandumda hayır kampanyasının gerekçelerini açıkladı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..