Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

"Uluslararası Olgun Gençler Festivali" projesi

"Uluslararası Olgun Gençler Festivali" projesi
 

İnsanlar okunmadık kitap, açılmadık kutudur. Kitap ciltlidir ama içi sana hitap etmez. Kutu kapalıdır ama içi cevher doludur.

Diyor. Gülgen Dural. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS) ortaklaşa düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü özel programında, 10 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye ediliyor. Konser ve bir eğlence programı eşliğinde. Sıcak bir karşılama evimizdeki gibi bir rahatlık. Engelliler gününe özel bir etkinlik hazırlanmış. Aşure dağıtılıyor. Hemen aşurlerden alıp yiyoruz ayak üstü tadı damağımızda kalıyor.

Bir proje için bir araya geldiğimiz grupta hoş, alımlı, pozitif enerjisiyle bizi saran bir hanımefendiyi can kulağıyla dinliyorum.Gayet içten, doğal hareketleri, konuşmaları beni olduğu gibi diğer arkadaşlarımızın da dikkatini çekiyor.

Tekerlekli sandalyede bir hanım geliyor. Annemin elini öpmeye geldim. Diyor. Hoşgeldin yavrum diye sohbet başlıyor. Göz göze, yürek yüreğe bir sohbet geçiyor aralarında. Saçının boyası gelmiş. Neden yaptırmadın. Seni yarın kuaföre götüreceğim. Moralin benim için çok önemli. Sağol ana derken gözlerinin bebekleri gülüyor. Bu hanımefendiyi yakından ilk kez tanıyorum. İyi ki tanımışım, dediğim kişi Nevin Gökçek hanımefendi. Gülgen hocam ne denli doğru söylemiş diyorum içimden. Bir kişiyi tanımadan onun iç dünyasını bilemiyorsun çünkü yüzlerden, hareketlerden ne kadar gerçek yada yapmacık olduğun anlaşılır gören gözler tarafından. Kendisinin bu yardımseverliğini, koşturmasını bu kez basından değil bizzat görerek yaşıyorum.

Bizi bir araya getiren büyük bir proje şimdilik güzel bir hayal, hayaller gerçek olur şayet düşlerde yer bulursa.

* * *

Sosyal Hizmetler ve Yardım Vakfı, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı, Dünya Yaşlılık Derneği bakın ne için bir araya geldi. "Uluslararası Olgun Gençler Festivali" projesini konuşmak üzere.

Bilindiği gibi, 2012 yılı Dünya yaşlılık yılı. 18-24 Mart tarihlerinde bir taraftan fuar diğer taraftan bir dizi etkinlik hem de Uluslararası büyük çaplı bir organizasyona ev sahipliği yapılacak. Kültürleri kaynaştırırken; yaşlıların gereksinimlerine ve onların toplum içindeki önemlerine dikkat çekmek amacıyla uluslararası bir organizsazyon düzenlenecek.

Etkinliklerde ne yok ki. Hem eğlenceli, hem yaratıcı, hem de kişi her yaşta önemli bir değerdir ve o değerin farkındalığını artırmak ayrıca da farklı kültürlere kucak açmak, onların sesini duyurmak/duyurabilmek...

Bir kere "Gümüş saçlı güzeller" yarışması ile güzelliğin sadece genç nüfusa ait olmadığı, insanın her yaşta ve koşulda aktif olabileceğini yani işin içinde ruh güzelliği, beceride olacak aynı zamanda.

Defile, gösteriler, çeşitli standlar, sergiler, yarışmalar, sempozyum gibi bir çok alanda farklı uğraşlar sergilenecek.Yarışmalara çocuklar/gençler katılacaklar ve onların duygu ve düşünceleri ilerde kitaplaşacak. Gençler içlerinden geldiği gibi büyüklerini anlatacaklar, gençlerin dağarcığından dinlemek, onların sesi, gözü, kulağı olmak ayrı bir güzellik katacak festivale.

Duygu ve düşüncelerin bir çok anlatım şekilleri vardır. Kimi fotoğrafını çeker bir sanatçı gözüyle. Kimi yazı haline getirir okur o satırları, yine o satırlarda kendinize ait bir dünya, belki bir söz, belki bir ışık bulursunuz. Gözleriniz dolar, yaşanmış, tecrübelerle dolu bir hayattan bir kesittir okuduklarınız hayat su gibi akıp gitmiştir. Şimdi elinizde, yüreğinizde bir dolu anı vardır, satılık değildir bu tecrübeler onlar sizin hayatınızın ta kendisidir.

* * *

Kimi fırçayı, tuali, boyaları alır tabi yanına hayallerini de. Bir de engellileri anlamak için gözlerini kapatır öyle resim yapar. Diyor. Umut Çınar, Derneğin proje grubunu büyük bir beğeniyle anlatırken...Oynar fırça nereye konacağını bilir güneş, nerede duracağını bulut, renklerin dili konuşur, suskun bir sessizlikle.

Taktir edilmek, ödül almak hayatın bir başka tadı tuzudur ya. İşte bu festivalde ödüllerimiz de olacak gençlere, genç kalan büyüklere. Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük bir oluşuma ev sahipliği yapacak. Gençler, büyükler, kültürler, güzellikler kaynaşacak sonraki nesillere bir iz, bir anı bırakarak. Bu projede desteklerini sonuna kadar esirgemeden kullanan, projeye hayat veren Bilkent'ten Şule Aybar ve Yaprak Savut hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.

İçten, hiç bir çıkar beklemeden bir yola çıkılıyor ve herkes üstüne düşen görevi büyük bir memnuniyetle yerine getiriyor.

Bu kadar işin arasında işte buna vakit ayırabiliyorsa insan, bunun tek açıklaması sevgiden başka ne olabilir ki. Çalışma, gönülle birleşirse yüzlerdeki tebessüm yüreklere akabiliyor.

Bir hayaldi, gerçek oldu demek umuduyla.


e-mail:belginturan@gmail.com

"Uluslararası Olgun Gençler Festivali" Projesi

02/12/2011

 

 


 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..