Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '18

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

"Ulusların Kardeşliği Sanat ve Fikir Festivali" Karadağ'da Gururlandırdı

"Ulusların Kardeşliği Sanat ve Fikir Festivali" Karadağ'da Gururlandırdı
 

"Brotherhood of the nations art & ideas festival" Karadağ'da tüm ulusları yeniden sanatla birleştirmeyi başardı.

Ulusların Kardeşliği sanat ve fikir festivali" 3. etkinliğini Karadağ'ın başkenti Podgorica'da gerçekleştirdi. Podgorica Ressamlar Biriliği'nin sergi alanında düzenlenen festival kapsamında Türkiye, Hindistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Karadağ'dan katılan kıymetli sanatçılarımızın değerli eserleri sergilendi. Mozaik, ebru, ahşap yakma teknikleri ve yağlı boya eserlerin sergilendiği festival, yoğun ilgi gördü.

Festivalin açılışını TC. Dışişleri Bakanlığı Podgorica Büyükelçisi Sayın Serhat Galip yaptılar. Podgorica Belediye Başkanlığı ve Kültür Müdürlüğünü temsilen Sayın Vladimir Pavicevic, Podgorica Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sayın Can Güray ve ekibi, Podgorica Ressamlar Birliği Başkanı Igor Rakcevic,  Azerbaycan Karadağ Kültür ve Ekonomi Merkezi Müdürü Sayın Seyran Mirzazade festivali ziyertleriyle onurlandırdılar. 

Ulusları bir araya getiren en güzel sanattır diyerek yola çıkan " Brotherhood of the nations art& ideas festival" organizatörleri Sanat Yönetmeni Nazan Arısoy ve organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan ortağı Ali Çamurcu, festival sponsorları Felicia Travel, Peta Serial Analysis şirketinden Sayın Alper Başaran, Fırat Atamer, Podgorica'da faaliyet gösteren soydaşımıza ait Uniq Decor şirketinin Genel müdürü Sayın Vedat Orçun Özgün hep birlikte sanatla yürekleri birleştirmeyi başardılar.

Festivale katılan onur konuğu Sayın İbrahim Balaban ve Hasan Nazım Balaban ile birlikte sanatçılarımız Sayın Hüsniye Göçebe, Filiz Halilağaoğlu, Ayşe Tekin Çalışkan, Fatma Nurşen Yener  Yeşeren Özsoy , Nermin Göktepe , Seyhan Saral, Fatma Melike Çetinsoy,  Saliha Nur Bugay , Gönül Bıdık, Seyhan Saral- Ramesh Terdal- Angeliqa Armatowska- Şebnem Yılmaz- Nurşen Eryılmaz- Selda Yılmaz, Martine Knijif,  Remko De Gilde sanatın renkleriyle birlikte ülkemiz sanatına dair değerli eserleriyle gurur kaynağı oldular.

Her yıl yapılacak olan festival, düzenlendiği ülkeler Yunanistan ve Karadağ'da şimdiden Büyükelçilik ve Belediye Başkanlığının Kültür Etkinlikleri Takvimine girmeyi başardı. Gelenekselleşen sanat ve fikir festivali her yıl Türk sanatının dünyaya tanıtılması ve sanatla ulusların birleştirilmesini başaracak. Türk ve uluslararası basının yoğun ilgisini çeken festivalin devamında yapılacağı ülke için merak içindeydik. Festivale katılım için üstelik sanatçı olmanız da gerekmiyor. Sanatsever ve barışçı olmanız yeterli bir koşul. Bu anlamda Ulusların Kardeşliği Sanat ve Fikir Festivali organizatör ve sanatçılarını tebrik ediyoruz. İlk rotanın Barcelona olduğunu öğrendik. Bahar aylarında 4. sü yapılacak olan festivale şimdiden ilgi büyük. Sanatçı ve sanatsever dostları ilerleyen tarihlerde bu etkinlik hakkında detaylı olarak bilgilendireceğiz. 

Tebrikler...

 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..